bbks Creative Commons License 2001.09.01 0 0 299
Saját szarviz tapasztalatokat most kell megszereznem a Picassommal...

A múlt héten egy csinos szőke kislány hátulról rámmászott az M3-ason. Nagy sérülés nem látszott, gondoltam el tudom intézni vele zsebes alapon, minek bevonni a biztosítót... Azért előrelátóan kitöltettem az összes papíruszt. A szarvizben aztán sokminden más is kiderült. A lökhárítómon alul a fényezett részen ott van a kislány rendszámának a lenyomata. Ezt én is láttam, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Ezért még nem akartam fényeztetni.

Igen ám, de a lökhárító mögött van egy műanyag energia elnyelő elem. Hát ez az egyszer használatos sejtszerkezetű elem laskává lapult. A rugalmas lökhárító visszaugrott a helyére, de mögötte ott volt az üres tér, ami már nem véd a következő alkalommal.

Nos ez a kb. 1-1,5 kg tömegű fröccsöntött elem a Citroen szarviz listája szerint 42.000,- Ft-ba (!)kerül és rendelni kell. Az elhelyezéshez viszont le kell venni a lökhárítót. Ha pedig leveszik, akkor már érdemes fényezni. Ennek költsége metál esetén elemenként kb. 30.000,- Ft. A munkadíj, segédanyag, stb. 10.000,- Ft. Így lesz egy alig látható sérülésből több mint 80.000,- Ft-os kár...

Csoda, ha ennyi a biztosítás?

bbks/saca