etwg Creative Commons License 2001.08.09 0 0 5583
Szia csikos...

irod:

A kasztni az egy szépészeti dolog, viszont a hajtás már gépészeti, és ezt kell nagyon jól megcsinálni. Egyébként meg ilyet úgy is csak az vesz meg, akinek van már némi érzéke a dologhoz.

Ez sem azer annyira egyszerü dolog, mert addig mig a nagyok szuperdraga formákkal dolgoznak, addig a kitek (fém) kis sorozatban készülnek, azaz a klasszikus megmunkálási eljárással, aminek az a fö eredménye, hogy a szerkezetet mindig össze kell passzitani (becsiszolni a csapagyokat stb. amit nyilván a gyárto nem tesz meg, igy csakis a modellépítöre marad, hogy meg-e tudja csinálni.

Nem hiszem, hogy valaha is valaki nagysorozatu modelleket fog kitben piacra dobni (értem itt a motorral meghajtott szerkezeteket).

Még a kaszni is sem annyira egyszerü dolog mind gondolod (összeraktam már vagy 10-15 drb nagysorozatu mozdonyt - nem sárgaréz - més azokkal is volt egy csomo probléma) ennek ellenére még mindig azt hiszem, hogy nincs elég propaganda, nincs elég biztatás, hogy ilyenbe vágják az emeberek a fejszét, mert annál nagyobb öröm szinte nics a modellezésben, mikor egy sajátkézzel épitett modell elindul, söt ha remekül fut akkor még hencegni is lehet, nemrégen Amerikában is csak bamultak, hogy milyen szépen sikerült az egyik miniatür SHAY (H0) mozdonyom ami fehérfém kit volt. Jobban megy, mint sokan gondolták - igaz rendszeresen olajozni kell.

Egyébként meg ilyet úgy is csak az vesz meg, akinek van már némi érzéke a dologhoz.

Pontosan ez a baj, senki nem segit, senki nem biztosit teret az ilyen tevékenységnek, igy azután tényleg nincs hozzá érzék sem, ezen kellene változtatni.
Mi lenne, ha lenne egyetlen valamilyen tipukus magyar modell, és azt rakhatnék össze a gyerekek, a legszebbeket jutalmazni kellene, de ne valami zsürivel vagy más nemes hatosággal, hanem közölje az ujság legalábba fényképet meg néhány szot a szerzöröl és szavazzon az olvaso.
Esetleg lehetne minden börzén egy ilyen verseny (egy vitrin, szavazolap (lehetne a belépö is), és eredményhirdetés, ilyen akciók csak segithetnének, késöbb jöhetne a workshop, vagy valami hasonlo

Előzmény: Törölt nick (5581)