etwg Creative Commons License 2001.08.09 0 0 5576
Szia csikos...

"Tudjátok, hol érzem én a bibit? Ott, hogy egy modell a gyárból úgy jön ki, hogy garanciás, működik. Ha valami nem jó, az kiesik a MEO-n (optimális esetben). Egy építő készletnél erre nincs mód, ott sokkal profibbnak kell lenni. Méret pontosság, konstrukció, hogy a nem szakképzett vevő is össze tudja úgy rakni, hogy szép is legyen, MEG MŰKÖDJÖN IS!!!
Hogy ne menjünk meszire: egy német cég forgalomba hozott egy TT méretű dízel mozdonyt kit formában. Hát nem sikerült! Erről RolandTT is tudna mesélni. Kettőnk "tudását" kellett összerakni, hogy valahogy használható darab legyen. A hajtáslánc konstrukciója teljesen rossz! Ráadásul ennek az összerakását a vevőre bízták! Ezek nem amatőrök, dilettánsok!
Szerintem a kiteknek itt a veszélye! Egy kevésbé profinak is reprodukálnia kell a gyári proto-t! "

Ezzel a megállapitással csak részben lehet egyetérteni, mert ahogy azt már többen megállapitottuk, mi europaiak el vagyunk lustulva, ahelyett, hogy magunk törnénk a fejünket hogyan tovább, ezt másoktol várjuk. Igy van ez a kitekkel is. Volt a kezemben már rengeteg méregdrága rézmodell, ami MEG SEM MOZDULT, mégis az amerikai tulajdonosa (meg ön is) nem kis pénzt fektetett beléjük, és utána még vagy ötször épitette át a mechanizmust, hogy az végre képes legyen néhány kört megtenni a terepasztalon, anélkül, hogy a meghajtás fele szétesne.
Aki tehát kitet vesz ennek azzal számolni kell, és nem konyhaasztalon, zsebkéssel áll neki az építéshez, no meg persze egy kis modellezöi tudás is kell, és a roszz dolgokat a kezdet kezdetén kellene javitani.
Sajnos az ilyen tevékenységnek Europában nincsenek nagyon követöi, igy irodalma is alig van, pedig pont olyan orszagokban mint Mo. igy talán lehetne valamit kezdeni, csak le kellene szoktatni az embereket a tulzott igényességröl a modellezö boltok pultjainak külsö oldalán (nyilván erre nincs gyári támogatás sem).
Meg persze kellen egy csomo olyan kit ös olcson, amit a félvak, é kötbalkezes modellezö is legaläbb olyan ällapotba tud tenni, hogy az a sinen maradjon. A Conrad már erre tett lépéseket és tizesével árulja a tehervagonokat. Tehát van út csak el kell fogadni.

Előzmény: Törölt nick (5565)