DLala Creative Commons License 2001.08.08 0 0 5566
Ha beleszövegelhetek, én abba a típusba tartozom, amely nem képes saját maga modellt összebütykölni (időhiány leginkább, meg persze a finommechanikához és pláne a festegetéshez való hozzá nem értés miatt), vessetek meg érte, de egy megfelelő minőségű készletet hetekig vagyok képes kergetni akár a padlón is. Nekem ez kikapcsolódás, játék. A saját asztal (TT volt a lelkem) 3/4 kész állapotban értékesítésre került, mert amint elkezdtem dolgozni és családom lett, nem maradt rá időm.

Ha jól értem, azért nincsenek magyar modellek, mert nem lehet belőle eleget eladni, ergo nem lesz rentábilis a gyártása.
Azért javasoltam volna egy villamost, mert ha azt egy start kit-be beletesszük, biztosan nagyobb vásárlóközönséget lehet vele teremteni, mint bármi mással.
A megoldás: sajnos kurvulni kell! A Mehano-t is az tartja el, hogy a maradék cuccait beleteszi egy szép nagy színes dobozba, mellépakol pár felejthető minőségű kiegészítőt és start kitként árulja a szupermarketek polcain.
Kérdés persze, hogy ez elég lenne-e itthon és mi lenne a minimum gyártási mennyiség egy csatolt csuklós esetében, H0 méretben. Elsőre nem kell, hogy üzemeljen felsővezetékről, nem kell, hogy a belseje ki legyen dolgozva.
A kit tartalmazzon két db csuklóst (az se baj, ha csak az egyikben van motor, meg műanyag a kereke!), némi sínanyagot, megállótáblákat, pályaszám- és viszonylattábla-matricákat és ennyi.
Ha kulturált árban ki lehet egy ilyet hozni, nagyon sokat megvennének belőle. Ez az egyetlen olyan megoldás, amitől jelentős példányszám eladását lehet remélni (megdöbbentő mennyiséget képes egy áruházlánc eladni, ha jó az ár).

Aztán az igényesebbek megcsinálhatják igényesre, annak megfelelő összegért (mondjuk legyen egy profi kit). A gyerek meg hadd rohangásztassa a padlón. Összetöri, na és. Majd vesz a szülő neki másikat.
Csak legyen már.
Egyszerűen nem hiszem el, hogy nem lehet megcsinálni. Felőlem akár Kínában is le lehet gyártatni vagy a Mehano-nál, ha itthon nem megy.
Saját becslésem szerint minden 1 eladott teljes értékű modellre 50 vagy 100 szupermarketben eladott kvázi bóvlipéldány jutna. Mindjárt jó lesz a kihozatal és megtérül a szerszám ára.

Vélemény?

Előzmény: joem (5564)