Formiga Creative Commons License 2001.08.03 0 0 38
Sziasztok, érdekes amiről beszélgettek, szerintetek az egyes ember életében mennyire vannak jelen az efféle tények?
Én azt hiszem leginkább Haváriával értek egyet, a természet meg fogja oldani a dolgot, de itt egy cikk arról, hogy embertársainknak is vannak javaslataik:

"Mozgalom az ember kihalásáért
A szex mehet, a bacikat sajnálják

Ha kipusztul az emberiség, megmenekül a Föld. Megalakult a mozgalom, amelynek tagjai nem szaporodnak, de nincsenek a szex ellen.

Nem fogunk hiányozni? - a VHEMT már válaszolt
Sokat gondolkodtak, végül egyetlen megoldás maradt: a Föld megmentése végett pusztulnia kell az emberiségnek. Nem az idegenek sugárnyalábjaitól, nem a végső, nagy durranást hozó meteor-becsapódástól, nem az egymásnak feszülő nagyhatalmak végzetes kimenetelű csatája okán. Egyszerűen ki kell halnia, mint annyi más állatfajnak napjainkban. Szervezetet alapítottak, amely az Önkéntes Kihalás Mozgalma (Voluntary Human Extinction Movement, VHEM) nevet kapta. A csatlakozóknak vállalniuk kell, hogy nem szaporodnak, nem nemzenek utódot, hanem hagyják az emberi fajt lassan elfogyni és szó szerint eltűnni a Föld színéről. „Éljünk soká, majd haljunk ki!” a jelmondatuk.

Az ok: naponta negyvenezer gyerek hal éhen, évente több száz állatfaj múlik el nyomtalanul. Több kár éri a bolygót, mint valaha a történelem során. Ezt pedig természetesen az ember okozza, amely úgy teheti a legnagyobb szívességet az anyaföldnek, hogy veszi a kalapját és a semmibe távozik. "
A teljes cikk az Internetto oldalán van itt:
http://internetto.hu/news/cikk.php?id=18259

Engem komolyan gondolkóba ejt a dolog, családalapítás előtt állva. Eddig is gondoltunk rá, hogy örökbefogadni kellene, ez morálisabb, csak fel kell nőni hozzá, meg egy csomó problémát felvet...