Törölt nick Creative Commons License 2001.07.19 0 0 985
Gondolj már bele: ha teljesen csupasz az arcod (vagy bármely testrészed), sokkal védtelenebb is, hiszen bármi közvetlenül tud érintkezni a bőröddel, nincs ami a karcolást, koszt, port, bacikat felfogja.

Belegondoltam. Nekem csupasz az arcom (szép is lennék szakállasan:-))). SZóval, ha igaz lenne pl. az arcszőrzet védelmi szerepe, akkor nekünk, nőknek is lenne borotbálnivalónk a pofinkon. Ezért nem hiszem, hogy a divat határozná meg ezt.

Nem tudom, nőtársaim tapasztalták-e, de én sokszor (főleg télen), hogy pl. sokkal jobban fázik a lábszáram, ha le van borotválva, minthogy ha éppen frissen borotvált

Ha bundás a szőrzet a lábon, akkor elhiszem, hogy melegebb télen. Egy teljesen átlagosan pihés lábszáron ez vajmi kevés védelmet nyújt a hideg ellen. Én mindenesetre nem tapasztaltam télen az általad leírtakat. (Pedig nő vagyok). És akkor most a bacik vagy a hideg ellen véd a lábszőrzet? Szerintem egyik ellen sem. Valamikor, az evolúció megfelelő szintjén talán volt funkciója a természetes környezetben, és nem kétlem, hogy védelmet nyújthatott a bozótosban. Ma már egyszerűen csak még van.

Előzmény: Roxi (976)