webster Creative Commons License 2001.07.19 0 0 1642
_kenzo_!

nem emlékszem, hogy együtt őriztünk volna disznót, emiatt kíméljen meg a lebaromozástól. Saját maga állít ki magáról szegénységi bizonyítványt ezzel a reagálással.

Feltehetőleg sajnálattal veszi majd tudomásul, hogy a témával kapcsolatban nem a Blikkből szedtem értesüléseimet, hanem az Index és kapcsolódó cikkei valamint némely - jobb és baloldali - napilapok ezzel foglalkozó cikkeiből (pro és kontra), és elolvastam az itt idézett amerikai pszichológiai cikk fordításáról szóló linket is, de, megvallom, saját magamnak is volt véleményem, és azt sem tagadom, hogy ez magának nem fog örömet szerezni.

Ha figyelmesebben elolvasta volna eddigi hozzászólásaimat, akkor talán láthatta volna, hogy eddig egyáltalán nem a maga által állított uszítással foglalkoztam, hanem arra törekedtem, hogy egy devianciával kapcsolatosan az azt megillető publicitás mértékére és helyére próbáljam az itt hozzászólók figyelmét felhívni.

Továbbra is fenntartom, hogy szükségtelen, mi több, kétértelmű, hogy a sátorban a NANE, stb. témákban, az eredeti céltól (ui. egészen idáig "melegsátorról" folyt a szó, azaz olyan sátorról, ahol a melegek gondjaival bújaival foglalkoznak, de mindenképpen velük kapcsolatosan) eltérő mutatványokat adjanak elő. Mi köze van a nőkkel szembeni erőszak témakörének a leszbikusokhoz? Ha két téma összekapcsolható, akkor az ellen miért nem küzdöttek?
Mi köze van a családon belüli erőszak témakörének ismét a melegekhez? (lásd fenti megjegyzésemet)
Miért szerepel ez a két témakör?

Rendben van, nem melegsátorról van szó, hanem olyan sátorról, ahol többek között a melegekkel is foglalkoznak. Ez amúgy nem szerencsés megközelítés arra nézve, hogy a programok közt túlnyomórészt viszont meleg témájúak vannak.

Hibának tartom továbbra is, hogy a kötetlen beszélgetést nem orvos vagy pszichológus tartja, ahova mondjuk meg lehetett volna hívni egy arcát is vállaló érintettet. Ennek hiányában sajnos itt nagy a lehetőség az elfogultságra.
Ha maga félreteszi velem szembeni előítéletét, akkor képzelje el, hogy az ott ülő, egy érte, saját érdekében rendezett műsörban majd saját maga ellen fog beszélni, így gondolta? Saját maga fogja azt mondani, hogy "én ilyen vagyok, de engem ne kövessetek, bár szeretném, ha ettől még elfogadnátok"? Valamiféle meaculpázás lenne? Én szerintem nem egészen.

Én valóban nem beszélgettem melegekkel (kivéve egyet, régebben akiről később tudtam meg, hogy az és ettől függetlenül ma is köszönök neki, ha összefutunk, és nem viszolygok tőle), de nem is tudom, miért kéne ezt állandóan megtennem. Emberi érzéseikre nézve elhiszem, hogy egyenértékűek a többi emberrel. De ez nem igényel bizonyítást.

A melegek nem tehetnek róla, ha rosszfelé vonzódnak, de ettől még deviancia ami magatartásukat jellemzi. Deviancia az, ami a normálistól eltérő. Ez nem pejoratív jelző. S itt nem másként gondolkodásról van szó.

Flippernek jegyezném meg, hogy beírása kétértelmű, ha olvasom, akár velem szimpatizálónak is felfoghatom...