webster Creative Commons License 2001.07.19 0 0 1639
Megnéztem a Szivárványsátor programját az egyik itteni link segítségével - eddig lusta voltam - de most utólag azt kell mondjam, igen ravasz és szemforgató módon próbálják elfogadtatni devianciájukat a tájékozatlan fiatalokkal a szóbanforgó melegszervezetek.

Nézzünk egy-két példát:

- szinte minden nap filmvetítés (milyen film lesz, mi a tartalma, az titok! egészen a vetítésig.) Semmilyen információ arról, mennyire lesz "húsbavágó" a tartalom vagy mennyire csak elvi síkon mozog. Utána beszélgetés.

- kiállítás a nők elleni erőszak ellen. Ez szinte mindennap lesz. Hát mi ez ha nem burkolt figyelmeztetés a fiatal lányoknak: "ez várhat rád ha hetero kapcsolatokba bonyolódsz"

- interaktív játék a nemi szerepekről. Két órán keresztül szereznek "a résztvevők saját élményt" arról, milyen hatása van életükre a nemi szerepeknek.

- Ún. homofóbia műhelyfoglalkozás. Érzékenyíteni fogják a résztvevőket a meleg diszkrimináció ellen és hogyan tehetnek ellene majd saját életükben.
Mi ez, ha nem agyi kondicionálás egy deviancia későbbi tűrésére? Tovább nem fokozom...

- családon belüli erőszakkal foglalkozó tréningek. Itt megint csak visszautalok a fent említett megjegyzésemre: "te lány, most gondold meg magad amíg nem késő!"

- a csúcsok csúcsa: nem orvossal vagy pszichológussal, hanem igazi meleggel és leszbikussal való kötetlen beszélgetés ("amit mindig is tudni akartál"-típus). Ez aztán az aljasság. Egy elfogult embertől hallani véleményeket a deviáns életükkel kapcsolatban. Magától értetődő lesz a konklúzió is (ha nem számítjuk a technikai részletekbe menő, bizonyára kissé faramuci kérdéseket, melyeket azért a humor fel fog oldani. Menni fog ez fiúk! Ne szégyellősködjetek!)

Ezután is be van tervezve egy filmvetítés, nyilván az előző beszélgetésre épül majd, talán tematikában is.

Azt olvastam máshol, hogy nagy orgonaművészünk Varnus Xavér is a Varázstükör programjában szerepel majd mint "érintett". Egy újabb ász: ha mindenki előtt eddig úgy tűnt volna, most kiviláglik: ha valaki homokos, az előtt is nyitva a világ.
Vagy Xavér is jogaiban korlátozottnak tartaná magát?