etwg Creative Commons License 2001.07.16 0 0 5189
Nem néztem utánna, de sokáig voltam megbizva menö modellek (ROCO) beszerzésével, és el sem tudod képzelni, hányszor kellett el-el menni egy-egy modellért, mire azt az ember meg is kapta. A bolt különben tele volt áruval, csak az éppen keresett modell nem volt soha, illetve be lett harangozva juliusra, és decemberben jött meg.
Sokszor majdnem egy oldalnyi árulisám volt, és gyakran örültem egyetlen modellnek is (a listárol). Igy van ez a legjobb osztrák boltokban is, válogatni lehet abbol ami van, ami nincs arra meg lesni kell, vagy elöre befizetni (a 310-esre 1 évvel elöre kellett befizetni, a Bachmann Shayra karácsonykor befizettem, májusban közölték, hogy csak 2 modell jött meg - én meg a 10. voltam a listán, az uj szállitmány 30% drágább. Természetesen visszakértem a pénzt.).

Más méretekben (nem H0-ban) a helyzet még rosszabb, mert abbol kevesebbet is rendelnek, meg nem is minden bolt tart raktárt.
Az 1-es méretben rendszerint 1-1 évet várunk, mire megjön a várt modell, utánna rendszerint már könnyebb hozzájutni (addig amig a készlet tart ami kb. 1000 db szokott lenni az egész világra), majd pedig marad a börze, a felár, az aprohirdetés, illetve a nyavalygás.
Pillanatnyilag 1 ROCO és egy német H0-ás modellre várok az elöbbire már 3 honapja, az utobbira tavaly szeptember ota. A kivánt szinben még nem jelent meg csak Nürnbergben.

Előzmény: crash__override (5188)