berger Creative Commons License 2001.07.09 0 0 28595
Jó volt látni a Dunamaraton befutóját. Legjobban egy kéz a kézben érkező apa-fia páros tetszett. k_petivel tudtam csak beszélni, krilint láttam messziről, de annyira körül volt véve lányokkal, hogy inkább nem zaklattam. Gratula minden teljesítőnek.

Vasárnap a sógorom mountian bike-jával (mivel az én bicajom még a "doktornál" van) eltekertem Nagy-Hideg-hegyre. Az olyan kezdő terepeseknek mint én vagyok ideális az út: jól eldózerolt, nincs különösebb technikai igénybevétel. Két meglepő tapasztalatom volt, az egyik amikor a hegytetőn lévő túristaháznál megjelentek cross motoros kemény gyerekek, és pörgették a kereket kifelé, odament hozzájuk a természetvédelmi főmezőőr, vagy mifene, és megfigyelhettem hogy an intézkedik. Nos a hivatalos közeg atyailag beszélt a surmók fejével és kész. Eddig kicsit féltem, hogy mit fogok tenni, ha megállítanak, hogy tiltott helyen kerekezem, de ezek után már aligha. És ne higyjétek, hogy a motorost különsöképpen meghatotta a lelkére beszélés! Lefelé megfigyelhettem, hogy ugyanúgy pörgeti a kereket, és erodál, ahol csak lehet.
A másik meglepő dolog az volt, hogy Szokolya volt a legmagasabb pont, ahol még találkoztam kerékpárossal, az is 60 éves volt minimum a biciklijén kaszával és frissen kaszált szénával. Tehát a magas-Börzsöny még mindig felfedezetlen területnek számít, vagy ennyire tisztelik a kerekesek a nemzeti park határait? Nem tudom, de furcsa volt.