Kisbuta Creative Commons License 2001.07.04 0 0 4986
Az előbb szép hosszan leírtam emide a gondolataimat, de a bitek huss... Na mindegy, mégegyszer...

Igazad van, egyszer mondtam azt, hogy azt hiszem megállapodok a TT mellett. De azóta történt sok minden és kipakoltam magam elé a meglévő drabokat. Volt benne egy MÁV-os Nohab, egy CSD-s, 4 tengelyes gyorsvonati kocsi, egy tolatómozdony (V32.. talán...) a 171-es sorozatú DB-s motorkocsi, meg pár darab tehervagon, de mindegyik más és más... Volt benne (mi ez a múltidő? van) szóval van benne tartálykocsi, konténerszállító, teherautószállító, ilyenek. Nézegettem őket, de nem nagyon győztek meg... Az összesen elég hosszam kéne még túlórázni, hogy akár csak a vitrinbe lehessen tenni őket...

Meg van két örökölt, eléggé leamortizálódott, DB-s 4 tengelyes személykocsi, amik kicsit koszosak, rozsdásak, és a kapcsaik is le vannak szakítva... Ezek is némi felújításra szorulnának... Valami állat át akarta őket alakítani N-esre és azóta a kerekeik jönnek-mennek a tengelyeken. Hát ezek meg ilyenek.

Azóta nagyon sokat olvastam a digitális rendszerről, nem olcsó ugyan, de neked kekeckedik a fantáziámmal... Én világ életemben H0-ást szerettem volna, pláne azóta, mikor évekkel ezelőtt nekem TT-s terepasztalom volt (amit azóta a helyigény és az évek megettek), neki meg volt egy köralakú H0-ás pályája és világított a személykocsi... Hát teljesen készen voltam... Éreztem, hogy ez kell nekem. Esélyem sem volt, hogy bármikor H0-ra cseréljem a meglévő darabokat... De talán ez az utolsó alkalom... Lehet, hogy többet nem lesz lehetőségem rá... És ez a digitális rendszer vonz, pláne az, hogy még számítógéppel vezérelhetem is. Tudom, az már nem igazi vasútmodellezés, de kell néha az is, hogy az ember csak nézze, mennek a vonatok, csak mennek és ő csak ül és ül és ül... Úgyhogy sok álmatlan éjszaka és mindennemű vasútmodellezésről történő lebeszélés után úgy döntöttem, egy digitális alapcsomaggal nekivágok a H0-ás életnek... Megnézegetem, mekkora is az akkora, hogy s mint,meg hasonlók... És megépítek egy asztalt... Jelenleg hely van, pénz is van rá egy kevés, max nem eszem :-)) Autó mellett eltartani, nem lesz könnyű, de majd meglátjuk. Ha nagyon nem megy, megy az autó :-)))

Hogy mi lesz azzal, ami megvan? Itt, vagy a börzén áruba bocsátom... Talán az első tolató mozdonyomat megtartom, hisz az lassan már 20 éves, egyetemben náhány kocsival, de a többihez nem köt túl sok minden. Egy halom sin, jó pár váltól, melyeket szintén örököltem és láttak már szebb napokat is, és egy X váltó... (épp most olvastam a szép nevét, de már ki is ment a felyemből...)

Kedves CsíkosháTTú, azt hiszem, ez a teljes történet...

Előzmény: Törölt nick (4984)