etwg Creative Commons License 2001.06.17 0 0 4641
Tisztában vagyok a jogi kérdésekkel, ezért nem is gondoltam arra,hogy valamelyik régebbi könyvet vigyenek át CD -re. (erre ott az anyakiadó, ha akarja tegye).
Pontosan arra gondoltam, hogy sem a WEBZINEN, sem az V&M-ben nem jelenthet meg minden illetve, nem mindenki veszi meg a lapok valamennyi számát. Nyilván jobb ezt sok éves háttérrel inditani, mert akkor tényleg ki lehet válogatni a legjobb anyagokat, söt témakör szerint.
Sajnos nem hiszem, hogy valaki is magyarul olyan témákrol irna, ami egy-egy gyár által kifejlesztett eljárásrol szolna (TERRAFORMING stb.) Az ilyen meg hasonlo cikkek töbnyire felkérésre születnek, azaz a gyár ad valamilyen támogatást (reklám, költség stb.) Persze ha meg lesz majd a hazai piac akkor ilyenre is sor kerülhet. Különben a magyar gyártok, és nagyobb bolthálozatok is felkérhetnének egy-két jol iro modellezét, hogy irjanak egy tesztet valamelyik modellröl. Ha jo lesz a teszt (miért is ne lenne jo), akkor az növelheti a forgalmat. Szerintem nincs olyan modell a forgalomban, amire nem lehet valami jot irni, valamit igenis kiemelni, esetleg pont az, hogy mennyi örömet tud szerezni egy kis feljavitás. (nézzd meg a nyugati lapok tesztjeit - negativat biztosan nem találsz...
Az üzleti vállalkozás alatt csak annyit lehetne kezdetben elképzelni, hogy legalább a szerzök ne dolgozzanak ingyen.
Egy lapba elvileg mindenki irhat, aki ki tudja magát fejezni, és közérdeklödesre tart igényt a mondanivaloja. Szvsz senki sincs kizárva abbol, hogy irjon, átadja tapasztalatait. Nyilván kell egy szerkesztö, aki ezeket az anyagokat átolvassa, szerkeszti, rendszerezi, de ez már egy masik dolog.
Amint figyelem a magyar szaklapokat, szinte mindenütt ugyanazok a személyek irnak (ami még legrosszabb rendszerint ingyen, tehát csak az olvasonak van haszna a munkájukbol!!).
Kizárva tehát nincs senki, az egyetlen probléma a nyomtatott lapok kapacitása, mert ha egy lap évente csak 3-4 szer jelenik meg akkor az csak kb. 200 oldalt jelent, beleértve a fedölapokat, hirdetést stb. Ez nem sok, igy tehát mindenki bele sem férhet, de én pont azt hallottam, hogy sokszor azért nem jelenik meg a lap mert nincs anyag!!!! Ez meg pontosan azért is lehet, mert ingyen senki sem akarja az idejét cikkirásal fényképezéssel tölteni, itt zárul be a kör.
Előzmény: joem (4640)