Törölt nick Creative Commons License 2001.06.15 0 0 155
Szervusz, jó véleménnyel vagyok. Mindenben a jót keresem, és Te egy elég jó gépet vettél. Nem szabad összehasonlítani a Minoltád keresőjét az MZ-50-nel, ez a két gép nem azonos kategória. Cserébe' azért, amit amit a Pentax nem tud olyan jól, más tulajdonságai kárpótolni fognak. Rajtad múlik, hogy mit keresel egy gépben.

Az MZ-50 esetében az volt a cél, hogy egy olyan, nem szakember által is kezelhető kamerát építsenek, ami egy kompakt fényképezőgép minden kényelmével, funkciójával és egyszerű kezelhetőségével rendelkezik, mégis mindent be tudj rajta állítani kézzel ha akarsz, és élvezhesd a tükörreflexes rendszer előnyeit. A régi Minoltádon mindent a kézzel, szemmel való beállításra optimalizáltak és finommechanikára bízták a pontosságot. Ennél a Pentaxnál az automatiké a főszerep és a pontosságról, kényelemről elektronika gondoskodik.

Az slr a tükörreflex (single lens reflex) rövidítése. Az Asahi Pentax élen járt a Dulovits Jenő magyar mérnök Duflex gépével bevezetett kameraépítési elv elterjesztésében, tökéletesítésében és világhódításában.

Amikor az Indexnél regisztráltam, éppen egy tükörreflexes kamerát keresgéltem a neten és vagy százszor beírtam különböző keresőablakokba azt, hogy 'slr'. Mikor a regisztráció usernevet kért, nem volt jobb ötletem.

Előzmény: mannkesz (154)