Törölt nick Creative Commons License 2001.06.13 0 0 4594
Szevasz Kisbuta!
Sansannak igaza van! A hely a legfontosabb tényező. Azt is vedd figyelembe mi a fontosabb Neked: a részletesen kidolgozott, de kicsi motívum, vagy egy nagyobb téma, de kevésbé részletes kidolgozással. Az előbbihez egyértelműen a H0 az ideális, az utóbbihoz az N. A TT valahol a kettő között van félúton, a modellek még eléggé nagyok látványosak, de egy nagyobbb pályaudvarhoz már igen nagy hely kell. Az árakról annyit, hogy szerintem a milyénk egy igen drága hobbi, bármely méretarányban. Ha a modellek olcsóbbak is, a kiegészítők meg drágábbak, mint a H0-nál van. ( A modellvasút ugye nem csak mozdony meg vagon, kellenek épületek, környezet...)
H0 - előnye: látványos, szép vonatok, sok gyártó, nagy választék, sok magyar vonatkozású cucc.
Hátrány: nagy helyigény, drágább kiegészítők.
TT - előnye: még látványos vonatok, használtan olcsóbb cuccok, kisebb helyen lehet "nagyobb" motívumot megépíteni, olcsóbb kiegészítők.
Hátrány: Csak egy nagy gyártó van, kevesebb magyar modell, drágább vonatok. (Habár a helyzet azért fokozatosan javulni látszik...)
N - előnye: kis helyigény, olcsó kiegészítők.
Hátrány: kicsike vonatok, nehézkes karbantartás, drága vonatok, még kevesebb magyar cucc.
Mindent összevetve: gondold át jól, mit akarsz megépíteni, mekkora helyed van rá, mit visel el a család. Ezekhez válassz méretarányt.

csíkosháTTú (egy mezei TT-s)

Előzmény: Kisbuta (4591)