Gyozi Creative Commons License 1999.02.21 0 0 23
Gyerekkoromban én is baromira féltem a fogorvosoktól (és utáltam is oket).
Az egész az iskola-fogászattal kezdodött. Általánosban divat volt nálunk, hogy évente egyszer felkerekedett az osztály és levonultunk a fogorvosi rendelobe. Ott aztán jött a rettentoen ellenszenves doktorbácsi (csúnya volt, hájas, borostás) és szó nélkül elkezdett turkálni a szánkban. Betömött egy-egy fogat, meg adott egy papírt, hogy jöjjünk vissza - na ezeket én mindíg széttéptem. A dokit Balog doktornak hívják, a faluban arról híres, hogy "jól húz". :(
Majd jött a gimnázium (és a rendszerváltás), nem kellett fogorvoshoz járni, hát nem is mentem, mert még mindíg nagyon féltem.
Aztán az egyetem alatt kezdett megjönni az eszem, hogy a fogaim nem fognak maguktól betömodni. Pár hét rákészülés után lementem a rendelobe (kinéztem, hogy mikor nem rendel a Balog doki, mindegy hogy kihez kerülök, csak ot ne:). Akkor találkoztam jelenlegi fogorvosommal (Dr. Szabó Márta), akinek Pesten volt magánrendeloje, nálunk pedig "állami". Nem cseszett le, hogy miért nem jártam eddig fogorvoshoz, szépen elmagyarázta, mit fog csinálni, nagyon kedves meg aranyos volt. Még mindig hozzá járok.
Azóta otthagyta az állami praxist, kiköltözött Maglódra, itt nyitott magánrendelot, szuper gépei vannak, van röntgen is. Nem vágyom máshoz és már nem félve megyek a rendelobe.
Szóval szerintem a lényeg, hogy mindenképpen járjatok fogorvoshoz (leglább félévente). Ha nem tetszik akihez jártok, menjetek máshova, az új örülni fog nektek (hiszen o is a piacból él). A legrosszabb, ha valaki kerüli a fogdokit ... tudom, nekem néhány fogam bánta :(.

Az árakról: a fehér tömés 3000 HUF-ba kerül lyukanként (de nálam már eljátszotta "az egyetemisták támogatása" címszóval, hogy négy lyukat kettonek számolt).

Még valami a fogszabályzásról: érdemes minnél korábban megcsináltatni, mert igazán sosincs rá jó idopont. Lehet hogy én most - 23 éves fejjel- fogok 2-3 évig fogszabályzót hordani :(

üdv: Gyozo
Előzmény: Planney (-)