E-ditke Creative Commons License 2001.05.13 0 0 13
Kedves Stoner!
Egyrészt nem hiszem el, hogy az átlagmagyar megengedheti magának a zöldség-gyümölcsre korlátozódott táplálkozást. (De erről már Mulan és Evangeline is írt.)
Másrészt szó esett itt a műizékről. Azt írod (ha nem baj, hogy ifjonc létemre tiszteletlenül letegezlek - könnyebb így, de ha zavar, szólj nyugodtan), hogy milyen károsak a mesterséges adalék- és egyéb anyagok. Ezt aláírom. Ugyanakkor azt is írod: zöldséget, gyümölcsöt bárhol lehet venni. Gondolom, azok pedig génmanipuláltak, műtenyésztettek meg minden... Állítólag a bionak titulált növényekben sem bízhat már az ember - sok biokereskedő (tisztelet a kivételnek!) biztosan csak "ráfogja", hogy bio, hiszen így drágábban lehet adni. (Lám, előkerült a pénzkérdés is.) Szerencsés dolog, ha az ember magának tud annyit termelni, amit megeszik, kár, hogy erre nincs mindenkinek módja. (meg kedve, de ez nem ide tartozik.)
Harmadrészt: nagyapám 92 évet élt. Egészségesen. Nagymamám 87-et. Életének utolsó 2 évében volt csak beteg, addig kórházba csak látogatni járt. A másik nagymamám is megérte a 77-et. Étrendjük? SűBizony sokszor előfordult benne a szalonna kenyérrel, hagymával, töltött káposzta kenyérrel, pörkölt tésztával vagy krumplival, disznótoros lakomák... nem is folytatom. Nem azt mondom, hogy ez egészséges, az én gyomrom ezt nem is bírná. Igaz, Ők fizikai munkát végeztek... Apropó... el tudod képzelni, hogy pl. egy kőműves vagy egy útépítő szervezete megelégszik azzal, hogy KIZÁRÓLAGOSAN növényi eredetű táplálékot kap? Én nemigen.