DéeS Creative Commons License 2001.04.28 0 0 7
Halihó!

Nem akarom ismételni a tisztelt kollegákat, inkább csak megerősíteni szeretnélek itt a dolgokban. A Delphi szerintem is a legalkalmassab lehet számodra, ha már ismered valamennyire a Pascalt.
Viszont nagyon fontosnak tartom Josarien megjegyzését, miszerint az egész programozást az adat-modellezéssel kell kezdeni. Ehhez ajánlanék egy könyvet, Szelezsán János - Adatbázisekezelés címűt. Emberi árú és méretű, szerintem teljesen jól és érthetően le van benne írva a normalizálás folyamata, a könyv második része pedig az SQL alapjaiba visz bele, ami nagyon egy hasznos dolog. Egy másik könyv, Angster Erzsébet - Objektumorientált programozás és tervezés (Pascal és C++ nyelven) (valami ilyesmi a címe) amit talán érdemes lenne áttanulmányozni, az egész OO filozófia tökéletesen megérthető belőle.

Aztán említetted, hogy tanulnál web progit is. Erre szerintem tök alkalmas a Microsoft Visual Interdevje, ami az asp fájlok készítésére van kifejlesztve. Nagy hátránya, hogy asp fájl futtatásához MSInternet Information Server szükséges szerver oldalon, magyarul nem platormfüggetlen, szemben a php, vagy cgi scriptekkel, melyek programozása viszont valamivel bonyolultabb. Az Interdev is 4GL-es környezet, html szerkesztővel, meg miegymással.

A Visual egyébként a Microsoft jelzője a saját gyártású 4GL-es fejlesztőkörnyezeteire (VBasic, VC++, VJava, VInterdev, VFoxpro, összegezve ez a Visual Studio).

Előzmény: lightbeam (2)