luc72 Creative Commons License 2001.04.17 0 0 3666
Na háj

MATIZ

A Modell&Hobbynál a Váci úton van az általad kiszemelt Piko vagonok, barna, drapp, zöld szinezésel a poggyászkocsi 8990 huf a vagonok 8690 huf aszem ha érdekel, megbeszélhetünk egy talit és az én tagságimra 10% kedvezményt kapsz.

TESZT
Gützold BR 120

A doboza ízléses kék, ilyesmiben van Pista bácsinál is egy használt 18000 ért.
A karosszérián annyi különbség van, hogy a homlok lemez alsó része külön álló, hogy az új kuplung eltudjon fordulni. Külön alkatrészek a fék kábelek. A cocpit ugyan az, mint a régi. A forgó zsámoly fémágyon nyugszik egyébként ua. mint a régi.
Kis áramra is stabilan elindul és borzasztó csendes a ROCO mozdonyhoz képest is. A kifutása azonban kisebb mint a ROCOké. Világítás ledes és Digitál előkészítés van a mozdonyban. A két két elülső tengely veszi az áramot és a belsők vannak gumival ellátva, súlyra az új jóval nehezebb a réginél ami a vontatható vagonok számában meg is mutatkozott. Gyártják még V200 számmal is amit nem értek hogyhogy de mindegy. Az ára 32000 huf a V200nak 36000 huf. Annyira meg tetszet hogy késő du. vissza mentem és vettem még egyet, a többi kettőt majd jövő hónapba mert áprilisban nagyon meglódultam. Viszont most hat szergejt csodálok és nagyon szép látvány.

AZ Sz Sz hez kapcsolódva elrontottam a számokat vagonból kb 1100 db van és mozdonyból kb 110. Szép kis termés mi?

SKACOK!!!

A LILIPUT gyárt olyan Br 52 amihez ruszki pályaszámot és vörös csillagot ad és én így laikusként jónak látom 520-nak az ára kb 50000 huf

Voltam még ma a KözMuzban és számomra egy új terko lett a régi mellet, ami inkább egy város Faller Car System reklámra. Viszont épül lent egy új LGB terko, jó nagy lesz, már nagyjából kész, szép ez is, hegyekkel, alagutakkal, hidakkal, fákkal ellátva. És a legszebb ki kerültek a nagy Modellek Szili, Szergej, Gigant, Express vagon és egy most készülő vezérlő kocsi asszem BDv.
Érdemes kilátogatni, de a nagy terko elég siralmas, kidőlt jelzőlámpák össze vissza közlekedő vonatok hibás Csörgő (valóban csörög és ilyenkor látványosan meg szorul, de ez az irányítót baromira nem érdekli) szóval siralmas, pedig mekkora forgalmat lehetne ezen kreálni. Ja és mintha az asztalokat vagy 1 éve takarították volna le utoljára, de a nagy vagon lépcsőjére a gyereket nem tudtam rá ültetni mert rögtön lőni akartak. A teremőrök egyébként elégé unottak és mindenkiben vandált látnak. A büfé árai pl fél literes coke 190 huf (no comment).
A kis boltban nagyon drágák az új vagonok meg a használtak is, viszont elég ritka régi könyvek és katalógusok vannak, persze ezek is szép summáért.
Na hagyok másnak is helyet írni.

Jó éccakát