Cipó Creative Commons License 2001.03.28 0 0 37
Kedves Mirabolan.

"úgy tapasztalták meg az Istentôl való elhagyatottságot, mint alvilági sötétséget " Nem akarlak megbántani, de itt nagyot tévedsz. Az Istentől való elhagyatottságot, sötétségnek élték meg de egyáltalán nem alviláginak. Isten a fény, és ha távol van az ember nem lát mást csak sötétséget. Nem érzi a vezetését, de attól még Isten vezeti. Ekkor van az ember sötétségben. Persze ez ennél sokkal komplexebb. De röviden így van. És ez nem alvilági sötétség, hanem kimondottan üdvös sötétség. Hisz itt nézi meg Isten ha egy kicsit magára hagy és nem érzed azokat a "szuper" örömöket az imában, akkor is kitartasz e mellette. Ekkor adja neked Isten a szilárd táplálékot mait Pál is ír:
" Tejjel tápláltalak benneteket, nem szilárd étellel, mert nem bírtátok el. Sőt még most sem bírjátok el, mert testiek vagytok." 1 Kor. 3,2
valamint:
" Tejre van szükségetek, nem szilárd ételre. Zsid. 5,12 Aki tejen él, járatlan az igaz tanításban, hiszen még kisgyerek. A tökéletesnek viszont, aki gyakorlattal megfelelő érzéket szerzett a jó és a rossz megkülönböztetésére, szilárd eledel való."
Ha az ember átmegy ezen a tisztuláson már nem lesz testiektől való.

És hogy ez mennyire örömteli dolog arra had idézzek kedvenc spanyol költőmtől San Juan de la Cruz-tól:

Sötét nagy éjszakán
A szeretet tüzében égve
O boldog pillanat
Kisurrannék csöndben titokban
Mikor házam már elpihent.

...

Ó éj, te hű vezér,
Ó éj, a hajnalpírnál kedvesebb vagy,
Ó éj te egyesítéd
Szerelmével a szerelmest,
Ha már az Ő képére alakult
...

Szóval sehol egy félelem semmi alvilág. Csak kegyelem, és tisztulás.

"az egyik ma élô misztikus szerint azonban ehhez hasonló lesz a próféták által megjövendölt nagy szorongattatás, ami sokféleképpen körül van írva (a Jel.K.-ben a 6.pecsét feltörése). " Melyik misztikusra gondoltál? Ez szerintem nem helytáló mert a lélek sötét éjszakája normális esetben is 10-20 év az ember életében. Na most ha ilyen sötétség borulna a földre akkor az emberiség kipusztulna 5 év alatt. Bár nem értek a növénytermesztéshez és a katasztrófa elhárításhoz, de szerintem az emberiség tartalékai nap nélkül még 5 évig sem elegendőek. A misztikus barátod (de ne legyen igazam) nem élt meg ilyen éjszakát. Mert akkor nem mondana ilyeneket. Ha pedig ez a dolog nem a napra vonatkozik hanem lelki dologra mint maga a sötét éjszaka is. Akkor pedig csak azok fogják ezt megélni akiknek van hitük hiszen az ember reményét teszi próbára az Úr az éjjel bocsátásakor. Az pedig arra a pár millió keresztényre vonatkozna csak. Nem az egész emberiségre. A hatodik pecsét biztos nem erről szól. A lélek sötét éjszakájának semmi köze ehhez, az kegyelem. Míg ez egy büntetés.

Jövendöléseket nem nagyon szoktam olvasni mert az nem visz előrébb a lelki életben. Legfeljebb a kíváncsiságomat elégítené ki.

Előzmény: Mirabolan (33)