Törölt nick Creative Commons License 2001.03.26 0 0 6
Az amerikai Pentax kamera-összehasonlító oldalán egy érdekes dolgot találtam. Van egy olyan sor, hogy:

Customized Pentax Functions, ami az MZ 30 és az MZ 50 esetében üres volt, de az 5N-nél a következő jelent meg: Electronic Data Back FG. Ebből én azt hittem, hogy bár az 5N-ről (érthető okból) hiányoznak a más márkáknál ismert funkciók, egy bizonyos hátlap használatával mégiscsak elérhetők valami speciális Pentax funkciók. Sajnos az oldalon nem találtam meg az "FG" hátlap adatait.

Felhívtam a Pentax magyar képviseletét (479-5880) és a márkaszervizt (Camera Kft. 266-8085). Készségesek voltak mindkét helyen, de ilyen plusz funkcióról nem tudtak, pontosabban határozottan állították, hogy ilyen nincs. Ezek szerint az a bizonyos 'compare' táblázat csúszott el.

Mellesleg szerintem érdekes lenne, ha a képviselet és a szerviz is be-bekukkantana ide újdonságokkal, esetleg kérdésekkel/válaszokkal. Például a lentebb kérdezett belső vaku kompenzáció nincs leírva a kézikönyvben de működik, és más titkokat is megoszthatnánk egymással.

A képviselettől - ha erre járnának - például megkérdezném, jónak találják-e, hogy egy vakuszinkronkábelt 40 000 (negyvenezer) forintért árulnak. Esetleg megpróbálhatnánk megmagyarázni nekik, hogy ez nem az az ország, ahol az amatőr ennyit ad egy drótért, inkább másik márkát választ ha külső vakut akar használni. Például juthatnának arra a következtetésre, hogy jó marketing ötlet lenne nekem sokkal olcsóbban adni azt a fránya szinkronkábelt :-))))