MATÁV Rt. Creative Commons License 2001.02.22 0 0 29
Tisztelt Fórum!

A nevét felfedni nem kívánó szervező február 22-én akciót tervez indítani a Matáv ellen. Folyamatosan zavarni kívánják a Matáv három legfontosabb telefonszámának - a Matávnet szervernek, a Tudakozónak és az Ügyfélszolgálatnak - az egyikét. A szervező véleménye szerint a Matávkiller program tömeges elindításával a megtámadott telefonszám túlterhelődik, elnémul és ezzel komoly üzemzavart és bevételkiesést okoznak a Matávnak.

A távközlési üzem "közérdekű üzemnek" minősül, a Matávkiller program elindítása, a tömeges hívás megzavarja a Matávnak mint közüzemi szolgáltatónak a működését. A Btk. 260. paragrafusa szerint "aki közérdekű üzem működését berendezések, vezetékek megrongálásával, avagy más módon jelentős mértékben megzavarja, bűntettet követ el…"

A Matávkiller személyét illetően - mivel kiléte eddig még ismeretlen - felmerül a felbujtás és a bűnsegédlet elkövetésének alapos gyanúja. Ugyanis a bűncselekmény elkövetéséhez szükséges program közzététele a bűnsegédi minősítés lehetőségét is felveti. Az érintett személy akkor is büntetésre számíthat, ha a közérdekű üzem általa kezdeményezett megzavarásában maga már nem is venne részt. Ha részt vesz, maga is tettes. Akkor maradhat büntetlen, ha a bűncselekményt nem követik el, azaz a közérdekű üzem megzavarására nem kerülne sor, mert a törvény az úgynevezett előkészületet nem rendeli büntetni.

A Matávkiller program ismeretlen szerzője megtéveszti olvasóit azzal az állításával, hogy az általa kezdeményezett akció nem ütközik törvénybe, és szerinte ez a lépés megengedett módja a helyi beszélgetési díjak csökkentése iránti igényérvényesítésnek.

Tisztelettel:.

MATÁV Rt.
Ügyfélkapcsolat

Előzmény: Törölt nick (28)