jinjang Creative Commons License 2001.02.05 0 0 18
nagy marha
- Az előváladék is tartalmazhat spermiumokat, de nem szokott túl sokat, nagy esélye nincs ettől teherbe esni, de nem kizárt.
- Ha nem "mentél bele", (nem tudom, hogy te mit értesz ez alatt, csak sejtem) akkor megint nem valószínű a teherbesés, de megintcsak nem kizárt.
- Az érett petesejt nem a méhfalba kapaszkodva várja a megtermékenyítést, hanem a petevezetékben, onnan vándorol át a méhbe és ágyazódik be, ha megtermékenyült. Ha nem, akkor menstruációkor a méh nyálkahártyája vérzés közben leválik a méhfalról. Terhesség esetén a hártya marad. De: vérzés attól még jelentkezhet. Nem tudom, miért és hogyan, de előfordul. Nekem pl. a méhszájsebem vérzett. Egy barátnőmnek hátrahajló méhe volt, az okozott vérzést a terhesség elején. Ezek a vérzések viszont általában nem olyan erősek, és nem tartanak olyan soká, mint a rendes havi.
- A legbiztonságosabb fogamzásgátló a tabletta, ha jól emlékszem kb. 98 %-os a védettség mellette. Az óvszer mellett sokkal kisebb a védettség. (Helytelen használat, elszakad, vagy csak nem veszed észre rajta a mikor nagyságú rést.)
- A pár napos terhességre van tabletta, de baromi nagy a hormontartalma és jól összezavarja a szervezetet. Persze még mindig jobb, mint a nem kívánt terhesség, de csak akkor érdemes bevenni, ha tényleg biztos a terhesség.
- Nőgyógyászhoz menni nem árt, évente 1x úgyis illik egy rákszűrést csináltatni, a barátnőd meg nem árt, ha elkezd tablettát szedni, hogy ne ijedezzetek legközelebb. Vagy tessék hordani magadnál óvszert!

Uff!

jinjang