bado Creative Commons License 2001.01.21 0 0 4926
Mindenkinek üdv!
Tegnap végre hazaértem Angliából.
Az elmúlt 8 napban igazán volt élményem. Mint már előtte írtam, a Turbine Finistet vittük ki Svájcból a tulajhoz Angliába (ugyanis decenber végén kirepülték St.Moritzba megmutetni).
Szombaton autóval kiutaztunk St.Moritzba, ott egy klinikatulajdonos dokinál töltöttünk 2 éjszakát, ugyanis neki is van egy Finiste, de az original dugattyús változat (amúgy egy agyrém az a doki, én kétszer is összevesztem vele). Repültünk egyet helyben is, egyszerűen gyönyörű a 4-5000 m-es hegyek között, csak az a -15 - 18 fok nem nekem való.
Hétfő reggel a pilótával (Büki cpt) elindultunk első lépésként St.Moritz-St.Gallen útvonalon. Miután a gép VFR, a hegyek között a völgyekben kanyarogva repültünk, nem volt semmi probléma, mert gyönyörű szikrázó napsütés volt, egyszerűen fantasztikus látvány! St.Gallenban volt időnk tankolni meg kávézni, mert 12-től fél 2-ig zárva van a reptér. Mi percre pontosan 12-re estünk be 1 óra 35 repülés után.
Reptérnyitás után elindultunk és 1.40 repüléssel Luxemburg repterére érkeztünk. Itt le is nyűgöztünk és elmentünk egy szállodába, ettünk (K**ra éhesek voltunk), aztán pihi.
Reggel tankoltunk, aztán irány Ostend (Belgium), ami már ott van a tengerparton - 1.20 repülés. Gyors tankolás, majd irány Anglia. A Csatornát 35 perc alatt repültük át. Itt is 1 óra 20 volt, míg végül megérkeztünk Humberside-ba (North Lincolnshire). Itt már vártak bennünket, autóval vittek a kb 20-25 miles-ra lévő Hibaldstow nevű faluba, aholis az eje klub van. A gépet otthagytuk a nagy reptéren másnapig, gondolom vám, meg ilyesmi...
Innentől a repülős élmény redukálódott a rossz idő miatt (szombati elutazásomig egyszer átjött a gép Hibaldstowba, aztán egyszer kb.5 percet repült, de az alacsony felhő miatt le is szált), inkább az English Pub című témához tudnék hozzászólni.
A hazaút nem igazán volt számomra nagy élmény (bocs a nagyvasak kedvelőitől),UK-KLM Fokker 50 Hibaldstow-Amsterdam (egyébként új típus részemre), KLM B737-400 AMS-BUD.

Namármost: készítettem vagy 120 képet (digitálisan), de mivel még mindíg nem feljődtem tova komputerileg, én nem tudom megmutatni. Ha akadna olyan topictárs, aki akár saját honlapjára is felrakná és a topic számára nézhetővé tenné, szívesen kiválasztanék 20-30 db-ot (vagy akár többet is - by requirements) és elküldöm emilben.
Kérem a jelentkezőt (ha van) értesítsen, és küldöm.
Na egy kicsit hosszúra sikerült, de ha esetleg lenne tali, még tudnék mesélni.
Mindenkinek hi: Badó