sosiforda Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1977
Bocs, később vettem észre,hogy már mások is ráakadtak a www.kaposvolan.hu-ra.

Kárpótlásul egy új hír Békés megyéből:
A mai Békés Megyei Hírlap és Békés Megyei Nap cikkei szerint:
"A Körös Volán Rt. a békéscsabai autóbusz-állomáson tegnap két új buszát mutatta be a sajtó képviselőinek.
A 27 millió forintért megvásárolt Ikarus busz lépcsőjére liftet szereltek, így azt a mozgáskorlátozottak is igénybe vehetik. " "... a lift további kétmillió forintba került."
"A Körös Volánnál ez az első ilyen autóbusz. Mint azt Szarvas Péter vezérigazgató a sajtó képviselőinek elmondta, egy 1998-ban elfogadott törvény előírja, hogy 2010-ig valamennyi autóbuszt lifttel kell felszerelni. A mozgáskorlátozottak utazására szolgáló Ikarus buszt a (Békéscsaba- ) Murony-Kamut-Mezőberény útvonalon állítják forgalomba a reggeli és az esti órákban, így napközben a mozgáskorlátozottak egyesülete veheti igyénybe kirándulásra."

"Szintén tegnap helyezték forgalomba a Rába Járműgyár 42 millió forintos, tizennyolc méter hosszú, csuklós, automata váltós autóbuszát, amely az 5-ös járat vonalán ... közlekedik."
Ez utóbbi a békéscsbai helyi forgalom második Rába Premier csuklósa, több helyközi Rába csuklós és a tavalyi első helyi után.

A "liftes Ikarus" középső ajtajánál van a lift, a képen jóformán csak az látszik a buszból, a tipusát pedig nem írták. Úgy néztem,hogy 2-2-0 ajtóelrendezésű IK 256-os, vagy C56-os lehet. Ezekből viszonylag sok fut a Körös Volánnál .. Mindenesetre nekem pont ez a típus tűnik a legmagasabb padlósnak a helyközi buszaik közül.

Üdv.:sosiforda