Törölt nick Creative Commons License 2001.01.17 0 0 318
Még valami, ezt elfelejtettem, kedves mángorló. Nem tudom, Neked mi a véleményed, de barátaimmal megfigyeltük, hogy ahol fülőkét találunk többé-kevésbé Sárga gévagomba is szokott lenni. Legutóbbi fülőkézésünkor is - új helyen próbálkoztunk - észrevettük ezt, voltak olyan szakaszok ahol sok öreg, megkeményedett gévagombát láttunk a fűzfákon. Persze lehet, hogy ez csak Tisza-ártéri sajátosság. Mindenesetre, talán érdekes lehet számotokra is, ez a megfigyelésünk. Tehát ahol télen fülőke, ott esetleg tavasszal ill. ősszel Sárga gévagomba is lehet.

Környékünkön van egy bejáratott szarvasgomba lelőhelyünk. Vagy két hete, a sok eső után, de még a nagy fagyok előtt elmentünk oda keresgélni. A kedvenc helyünkön, most ezt szó szerint értsétek, nagy gödrök voltak, a talaj fel volt ásva. Egy barátunk önállósította magát, kicsit durva módon. A barátság miatt nem hozzuk szóba, no de kellemetlen. Van ilyen, a pénz nagy úr, én ezért fütyülök a "hivatásos szarvasgombászokra" is, túl sok ilyen történetet tudok. Csak az a rossz, amikor engem is, egy barátom. No van ilyen.

Még valami: ahol csészegomba van, ott nagy valószínűséggel szarvasgomba is van. Téli szarvasgombát (Tuber brumale) most a nagyobb fagyokban is kereshettek (Bakony!) szvsz találtok. Vaddisznós helyeken, bizonnyal.

Előzmény: mángorló (316)