pint Creative Commons License 2001.01.16 0 0 6
Itt azért tévedések vannak kérem. Miért lenne a drót akárki kezében? Amikor a kábeltévék bejöttek, akkor nem lepődtél meg, hogy új vezetéket húztak ki mindenhova. A mostanában kiépült csillagpontos rendszereknél gondolom a házban levő rész a ház tulajdona, nem a szolgáltatóé, de ha mégis, akkor sincs akadálya akárhányat mellétenni. A házig pedig nem hogy el fognak menni a többi szolgáltató vezetékei, hanem már ott vannak. A UPC telekábelezi a várost, ott is, ahol már van más. A vivendi gerinchálózata kész. A kiwwi is nyomul nyilván.

Hogy a Matáv eddig bekebelezte a többieket? Akkora cégek jelennek meg a közeljövőben a magyar piacon, amikhez képest a Matáv kiscserkészek gyülekezete. Az egyetlen oka annak, hogy a Matáv még lábon van, a törvény, ami a monopóliumát biztosítja.

Azt nem hiszem, hogy ettől olcsóbb lesz a szolgáltatás. Ezt jósolták a vodafon megjelenésekor is, aztán tessék, gatyánk rámegy a mobilra továbbra is. A voda is rájött, hogy jobb szakítani, amíg lehet, mint korrekt árat kínálni.

De a szolgáltatás minősége drasztikusan fog emelkedni, és ez is nagy előrelépés lesz. Lehet, hogy előreszaladok, de a 64k-s vonalak ideje hamarosan lejár.