phorvath Creative Commons License 2001.01.15 0 0 177
aurorix: Ami a TV-t illeti, nagy részben igazad van, de:
A családunkban ugyebár mindenki tudja használni a TV-t meg a videót. A videóval felvenni csak én és az öcsém tudunk. A videót én hangoltam be, de leírás nélkül nem tudnám újra megcsinálni. Ugye érted a hasonlatot :-)
Most nézd meg, hogy egy számítógép mennyivel tud többet mint egy videó, és így érthető lesz, ha tovább tart beállítani.

Azt állítom, ha egy jól beállított Linux-hoz odaülsz, legfeljebb egy óra alatt fogod tudni használni úgy, mint egy Windowst.
Ha a Linuxot beállítani akarod, akkor vedd figyelembe, hogy a Linux nem a Win98, hanem az NT egyenrangú partnere a szolgáltatásokban (több felhasználó, távoli adminisztráció, szerverek stb.) Az NT beállításához pedig ugyanúgy kell valaki, aki ért egy kicsit a géphez.

Abban teljesen egyetértek veled, ha valakinek nincs kedve/ideje sokat tanulni a beállításokhoz, akkor érdemesebb Win98-at használnia. Ha valakinek van kedve ezzel foglalkozni, akkor érdemes energiát fektetni a Linuxba, mert a nyert dolgokon kifizetődik. Két példa:
1. a szimulációim egy kis linux clusteren futnak, írtam egy kis cgi szkriptet (15 sor), amivel weben keresztül ki lehet rajzoltatni az eredményeket. A munkatársam, aki egyébként csak Windowst és Origint használ, most már csak a weben nézi az eredményeket...
2. A koleszban, ahol lakom, a közös nyomtató (nem postscript!) egy linuxos gépre kapcsolódik, azzal végezzük a hálózati nyomtatás számlázását. Az egész megvalósításához nem kellett belemászni a rendszer lelkivilágába, összesen az adminisztrációval együtt kb. 150 sornyi shell scriptet kellett írni, és a nyilvántartás rögtön megjelenik a weben is.

Udv: HoPe