Bessenyei György Creative Commons License 2001.01.11 0 0 5
Elnézést a késői reagálásért, de dolgoznom is kell valamikor. :(
Bár legjobb tudásom szerint próbálok mindenre válaszolni, jelzem már kb. 3 éve, hogy utoljára edzésen jártam. Ha tévednék valamiben akkor előre is bocs!
Vegyük sorra a kérdéseket:
BlueBird:
Legjobb ha meglátogatod a budapesti klubot a Szív utcai (Oktogonhoz van közel) általános iskolában, szerdán vagy pénteken 18.30-19.00-ig. Ha a rendszer nem változott akkor az első edzés ingyenes.
Leha:
Norbi féle edzésről csak annyit tudok amit a tévében láttam. Nem akarok senkit megbántani, de a két dolog között olyan mértékű a különbség ami kevés alapot ad az összehasonlításra. Ha jól tudom Jakab mester első klubját 1959-ben nyitotta Londonban, valószínüleg ekkor még Norbi nem kacérkodott a fitness gondolatával. Egy linket találtam ahol vannak képek, még ha egy kicsit régiek is.
metamorgo:
Nevem valódi, amint e-mail címem is tanusítja. Szerintem inkább hagyjuk egymást, ez a fórum már nem Battáról szól.
ÖregBattai:
Sok mindenben igazad van. Tényleg nem hasonlít semmilyen távolkeleti harcművészetre. Ha kívülről nézed sohasem fogod megérteni. Hidd el nekem, hogy ilyen komplex és jól összeállított fitness program kevés van a világon. Az önvédelem része tényleg egy kicsit brutálisnak hathat kívülről nézve. Bemutatókon persze az önvédelem kerül előtérbe, hiszen hülyén nézne ki 20 ember a szinpadon amint veszettül tornázik, majd elfárad és hazamegy. A füvön tartott edzések kb. olyanok mint amikor a tornaórán betesznek egy kis játékot a végére. Semmi köze nincs a Jakab stílushoz bár igaz, hogy Szél Pali előszeretettel alkalmazta. Battai közéleti személyiségek megitélése nem az én dolgom, így ezt a részt inkább hagyjuk.
Remélem idetalál valaki aki most is jár edzésre, és elmondja, hogy mi az aktuális helyzet.