eksön_ Creative Commons License 2000.12.15 0 0 519
1. Te kérdezted, hogy kinél tartott a BSA házkutatást, erre válaszoltam, hogy nyilván sehol, mert.. stb.
2. Ez a két kérdés csak akkor nem probléma, ha még nem abszolváltad az államvizsgát, és nem szembesültél azzal, hogy az absztrakt normaszöveget a valós élet tényállásaira kell alkalmazni. Ez a leképezés a jogalakalmazás. természetesen a legtöbb jogi norma, mint absztrakt tényállás egyértelmű, csakhogy az jogi norma nem csak a jog szövege, hanem a mögötte a lévő bírói jogalkalmazás és a jogdogmatika is. Persze nyilván ezt a vizsgát még nem abszolváltad.

Tudok a 16. (7)-ről és az ezzel összahangban lévő 92. (5)-ről, és ebben a topikban pont én hívtam föl erre a figyelmet, hogy a BSA-nak igenis joga van adatot kérni, de nincs joga helyszíni ellenőrzést tartani. (Ez azért elég soványka érv, (és mellesleg igaztalan is) alátámasztása annak, hogy általában megkérdőjelezd a hitelességemet.)

Továbbá én folyamatosan hangsúlyoztam, hogy a szerzők jogait tiszteletben kell tartani, és mindenki annyiért adja a szellemi termékét amennyiért azt megveszik, és ez ellen kár lázadozni, de nem tűrhető, hogy nagy tőkeerejű vállalatok a rendőrséggel összefogva zaklatnak, anyagilag romlásba döntenek, aránytalan károkat okoznak a szakértelem teljes hiányával személyiségi jogokkal egyébként papíron rendelkező polgárokkal, továbbá jogtalan versenyelőnyhöz jutnak.

Egyébként, ha a jogszövegből a jog jelentése egyértelmű lenne, nem lennének jogviták, és jogászokra sem lenne szükség. Talán nem kellene olyan nagy hévvel pár egyetemi vizsga után azt képzelni, hogy máris jogászok vagyunk és megváltjuk a világot.

Véleményem szerint a BSA levél, legalább amit én olvastam, az abban található hivatkozásokkal alaklmas arra, hogy az átlagosan tájékozott állampolgárban hatóság és hivatalos eljárás látszatát keltse. Talán olvasd el te is, mielőtt nyilatkozol. Emellett több nyilatkozatban jogászaik olyasmiket nyilatkoztak, hogy aki nem válaszol azok ellen "eljárást indítunk", meg "büntetőeljárást kezdeményezünk".

Nem én sem halottam olyanról, hogy erőszakkal betörtek volna, hiszen nyilván annyira nem hülyék, de amit akartak enélkül is elérik a leveleikkel, ami egyébként jogszerű cél, hiszen csak a jogdíjukat akarják. Ami jogszerűtlen az a megtévesztés, a rendőrségi lefoglalások, a hónapokig tartó eljárás, ami aránytalan károkat okoz. És már én is föltettem a kérdést, hogy halott-e valaki olyanról, hogy házkutatáson semmit sem találtak, és mégis meghurcoltak valakit, de nem volt válasz.

Előzmény: nekem9 (516)