eksön_ Creative Commons License 2000.12.12 0 0 478
Már én is mondani akartam, hogy nem az a topik témája miért sz@r a rendszer, hanem, hogy hogyan lehet az aktuális problémákon segíteni, úgy, hogy arendszer is jó irányba változzon tőle.

Én nem szívesen adnék e-mailben egyedi jogi tanácsot, úgyhogy ideírom:

A házkutatás során a Rendőrség, vagy más nyomozó hatóság bármit átkutathat.
A BSA-nak nincs joga semmit elelnőrizni, csak adatokat kérhet tőled azon szoftverekről amiket általa képviselt licensztulajdonosok gyártottak. Mégha te ezeket meg is jelölted a levélben, akkor sem jogosultak helyszíni ellenőrzést tartani nálad, ugyanis ilyen jogköre gittegyletnek nincs. Ha esetleg a levelükkel azt a látszatot keltették, hogy ilyen joguk van, és te beleegyeztél, hogy nálad mégis ellenőrizzék, akkor bejöhetnek és ellenőrizhetik, azt amit te megengedsz nekik. Ha esetleg mégis meggondolod magad, akkor ezt közlöd velük, és kész, nem jöhetnek be, mert erre nincs joguk. Sem, ez, sem egy vinyó nélküli gép nem keletkeztet vélelmet, sem büntetőeljárás megindítását nem alapozza meg. Ha mégis följelentenének, és a Rendőrség jön ki házkutatni hozzád, őket már kénytelen vagy beengedni, de ha ők is csak a vinyó nélküli gépet találják, és te kijelented, hogy azon szabadszoftverek illetve licenszelt szoftverek futnak egyébként, ezt bizonyíték hiányában nem tudják kétségbe vonni, hiszen a bizonyítás az ő feladatuk nem a tiéd. Persze ilyen esetben aztán a BSA följelentést tevő képviselőjét hamis vádért föl kell jelenteni.

Ennyit dióhéjban, ha van még kérdésed, vagy pontosítást szertenél kérdezz csak, és javaslom olvasd vissza a topikot, mert Dakota igen értékes hozzászólásokat produkát itt, a kérdéseid ügyében.

Előzmény: tudorapo (477)