PaszRutyin Creative Commons License 2000.11.29 0 0 105
Pixy !

Az előzőt akkor írtam, amikor még nem olvastam magasröptű hozzászólásodat (az utolsót).

Azért rászántam egy kis időt, hogy utánanézzek pontosan ennek a bányaügynek. Ez ugye januárban volt ( mármint a jogerős ítélet ).

"Budapest, 2000. január 3. (MTI) - Jogerősen is sajtópert nyert a Fidesz az Élet és Irodalom című hetilappal szemben az orgánumban tavaly augusztus 20-án megjelent, a Fiúk a bányában című riport kapcsán a másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság hétfőn kihirdetett ítélete szerint.
A Fővárosi Bíróság helybenhagyta a Pesti Központi Kerületi Bíróság múlt év október 8-i elsőfokú döntését, így a hetilapnak 8 napon belül helyreigazítást kell közzétennie. Eszerint valótlanul állították, hogy a Fidesznek több cége volt, melyek részt vettek Orbán Viktor pártelnök családjának privatizációs tranzakcióiban, megalapozták gazdasági terjeszkedését, illetve pénzt gyűjtöttek a pártnak.
Az ítélet indoklásában a bíróság az elsőfokú ítélethez hasonlóan kiemelte, hogy az írásban körüljárt nagy súlyú kérdések megkövetelik a pontos, félreértelmezhetetlen megfogalmazást. A riportban többször is szereplő "Fidesz-cégek" kifejezés pedig nem felel meg ennek a követelménynek. Köznapi értelmezése nem zárja ki, hogy a párt közvetlen tulajdonában lévő vállalkozásokat értsenek alatta, ez viszont nem felel meg a valóságnak.
Az alperesnek a hétfői tárgyaláson ismertetett, és az ítélettel elutasított fellebbezése ugyanakkor arra helyezte a hangsúlyt, hogy mindez csak apró, az írás lényegét nem érintő pontatlanság.
Kovács Zoltán, az Élet és Irodalom főszerkesztője a tárgyalást követően újságírói kérdésre válaszolva elmondta: tiszteletben tartják a bíróság ítéletét, beleértve az indoklásban foglaltakat is, s ezután fokozottabban ügyelnek majd a lapban közölt írások tényállításainak pontosságára. Ugyanakkor továbbra is folytatni kívánják a Fiúk a bányában című riporthoz hasonló tényfeltáró újságírást."

Ezentúl csak akkor fogok veled szóbaállni, ha mondasz is valamit nem csak halandzsázol ! Hoppá, csak nem te vagy KZ? Nem ezt azért nem hiszem, mert mindazzal együtt, amit eddig írtam, ő azért tiszteletet érdemlő vitapartner lenne !

Maradtam nemszívélyes:

PaszRutyin