t_matey Creative Commons License 2000.11.28 0 0 659
Én tudom, LM :) Azért van több életünk, hogy MINDENT megtapasztalhassunk :)
Mellesleg nem törikönyvhöz jutunk, az csak hasonlat volt. A reink. hipn. alatt az ember vagy cselekvőként éli át ami történt, magyarul látja, hallja, érzi ami történik, vagy a közvetlen közelből külső szemlélőként. Ezért nem csak "részleteket adhatna a könyvhöz", hanem azt is meg tudja mondani, ami egyetlen könyvben sincs benne, hogy pl. milyen szinű ruha volt az illető valakin, milyen szavakat használt, stb.
De tényleg elolvashatnál egy T.D. könyvet, a keresztényi tanulmányaid mellett csak van rá egy kis időd... :) Tudományos, megismételhető, ellenőrizhető. ...Mellesleg pont te hivatkozol erre? A Biblia egyetlen szava sem "ellenőrizhető, megismételhető"...! És te mégis az életedet tetted fel rá. Persze pont ezért kell, hogy aki mást mondd azt megkérdőjelezd :) Csak fura a módszered :) Persze mondhatod, hogy a Biblia nem "tudományos", de akkor miért várod el más hitektől, hogy tudományosak legyenek? Ha azt mondod, hogy akkor hiszel a mennyországban, ha megismételhető kisérletekkel tudományosan bizonyitják, akkor elfogadom, ha a reinkre is ezt mondod :) És azt kell mondjam, a reink közelebb áll a tudományos bizonyitáshoz, mint a menny/pokol. Gonosz vagyok? :)))
Egyébként jókat irsz, csak látszik hogy el kell utasitanod ezt, mert a "sulidban", a "munkahelyeden" számonkérik rajtad.

Hmmm. Olykor érzem, hogy olyan érveket irok amikre igazából nincs válasz, és ha az "áldozatokban" van egy csekély belátás akkor gondolkodniuk kell a dolgokon. Mégis azt tapasztalom, hogy nem gondolkodnak. Tehát nincs bennük belátás. Tőlem viszont elvárják :) Igaz bennem van is, ha logikával "sarokba szoritottak", mindig elfogadtam az igazukat.

Egyébként kissé továbbgondolva a dolgot, igazából nem kifizetődő ez a vagy-vagy hozzáállás. Vonatkoztassunk el. Tulajdonképp nincs kizárva, hogy a Biblia igazat mond, és emellett létezik a reink... :)

Matey

Előzmény: lépcsömászó (658)