lépcsömászó Creative Commons License 2000.11.27 0 0 655
Szia, Laura!

Ne gondolj már vadkannak! Természetesen tudom, hogy a tudomány nem minden. A tudomány nagy hibája, hogy mindent tárggyá tesz. A szerelmedet pl. elválasztja tőled, és beteszi egy statisztikába, ahol is, szépen mutat, és elmond valamit arról, elégedettek-e a párkapcsolataikban az emberek. Ilyen értelemben foglalkozik vele.

Nem volt logikátlan, amit mondtál, amit az ember átél, ahhoz nincs szüksége erre a vérfagyasztó műveletre. Nem a statisztikából fogod megtudni, szerelmes vagy-e.

Csak rá kívántam mutatni, hogy alapvetően borzasztó keveset tudunk átélni rövid életünkben, ezért mégiscsak szükségünk van a többiek tapasztalataira, amit tárgyi információk esetében a tudomány közvetít.

Namost. Amit átélsz, az néhány élmény. Amikor elnevezed „reinkarnációs hipnózisnak”, akkor tárggyá teszed, olyasmivé, amit másoknak át akarsz adni. Ezt felém csak úgy tudod hitelesen megtenni, ha formailag tudományosan csomagolod, azaz gondoskodsz arról, hogy bárki szabadon kritizálhasson, ellenőrizhessen, utánanézhessen, stb, stb. Bárki. Azaz nem feltételnül én, mert még ehhez is rövid az életem. De ha formailag korrekt a csomagolás, akkor komolyan tudom venni a dolgot. Ha nem, nem. Most itt tartunk.