McAtti Creative Commons License 2000.11.21 0 0 47
A fogalmazás csodálatos, nem kispályások:
1.: "a felvetett esetnek sem ellenzéki, sem politikusi pályájához nincs semmilyen köze" - akkor mihez van köze? Ez D. et. írói munkásságának része?
2.: "Gyermekét örökbe fogadtam, a nevemre vettem" - direkt homályos a foglmazás: nem lehet tudni, hogy D. gyermeke is, avagy puszta szívjóságból, esetleg pártfeladatként adoptálta.
3.: "A hölgy ’79 szilveszterén – az estéhez képest is felfokozott hangulatban – botrányt okozott szüleim lakásán" - mit jelent ez a felfokozott hangulat? Valaki lejjebb említette, hogy tökrészeg volt: no, ez a kifejezés ezt akarja elhitetni, de NEM mondja. Mert lehet, hogy nem is volt részeg, csak olyanja volt. (Az elmondásból erősen hiányzik, hogy D. felfokozott hangulatban volt e. Remélem, hogy matt részeg volt, mert színjózanon egy részeg nő orrát eltörni nem túl nagy dicsőség.)
4.: "Ekkor történt a baleset, amit mélyen sajnálok – emlékezik vissza." Na, ez a csúcs: BALESET. Nem más, egy szimpla baleset, ami annyiszor megesik naponta. D. családjában ezt nevezik balesetnek? (Egy miniszterelnök jelölt mégsem mondhatja, hogy olyan részeg volt, hogy semmit nem tudtam vele kezdeni, oszt kétszer jól pofán vertem, hogy térjen már magához.)

Attila

Előzmény: masodnikk (32)