t_matey Creative Commons License 2000.11.13 0 0 1
Na, most el is olvastam azért amit írtál, Biga :)))

Annyira nem rossz, de sosem kedveltem amikor valaki számokkal és nevekkel dobálózott.
Ahogy Isten teremti ezek szerint a világot, az eléggé hasonlít a CWG leírására, csak ott okokat is mondanak. Ezzel nem azt akarom mondani hogy a CWG jobb vagy több, csak épp azt is megéri elolvasni, hátha több mozaikból jobban összeáll a kép.
Innen viszont ellenszenvet vált ki belőlem a dolog - Barbelo 10 gyereke, azok gyerekei és azok gyerekei, mindenféle számban és nemben, Atyaúristen....... Mintha tudhatnák hogy Isten miből mennyit teremtett. Ezt csak Isten tudná elárulni, de nem hiszem hogy megtette, és azt sem hiszem hogy foglalkozna ilyesmivel, hogy számmisztika vagy egyáltalán törődne mennyiségekkel. Mellesleg biztosan befolyásolta volna a folyamatot, hisz ha már mindenható és látja hogyan alakulnak a dolgok amik belőle jöttek létre és tulajdonképp részei, nem hagyta volna, hogy valamelyik "kárára" tehessenek mások.
Nietzsche mondására emlékeztet ez az egész: Isten meghalt.
Ja, és ott ki teremtette Ádámot és Évát? És ha kb. olyan szinten álltak mint Ialbad-valaki akkor miért hagyták hogy anyagba zárja őket? Ha alacsonyabban álltak miért nem védte őket senki?
Ha Isten nem foglalkozik azzal hogy Ialdab* visszatérjen hozzá miért foglalkozik azzal, hogy az emberek visszatérjenek, és ha velünk törődik akkor miért nem ment meg "csak úgy"? Hisz megtehetné, ha lenne igazságérzete. Hagyja, hogy egy őrült szórakozzon velünk?
Na igen, a lényeges momentum, hogy én sem támadom most igazán a gnoszticizmust, hisz nem ismerem mélységeiben, inkább csak megmutatnám, hogy milyen témákban szeretnék többet olvasni a hitükről :)
Kösz, BC

Matey

Előzmény: Biga Cubensis (-)