Zyx Creative Commons License 2000.11.08 0 0 19
Hogyne tudnánk a szellemkisérletekről. Sok országban oriási népszerüségnek örvend a szellemfényképezés. Régen, amikor a fényképezés elterjedt, hamar felfedezték a kettős exponálás trükkjét és fel is használták elhunyt hozzátartozók "szellemeinek" fotozására. A városokban sorban nyiltak a szellemfényképészeti fotoműhelyek, még pesten is voltak. Aztán lelepleződtek a szélhámosságok, megtalálták a "kellékeket" és véget ért a divat hóbort. Ma egész más jelenségeket kapnak lencsevégre. A fotólemezeken időnként kicsi fénykörök láthatók, senki nem tudja, hogy kerülnek oda, de biztosan nem csalással. Azt se lehet tudni, hogy mik ezek. Az biztos, hogy az UFO hívők UFO-kat magyaráznak bele, a szellemvadászok pedig szellemeket.

A szellem kisérletek során is ilyen fényképeken mutatták ki a szellemeket. Eredetileg RSPK-t azaz rekurrens spontán pszichokinézist, népies nevén Poltergeist-et vizsgáltak, mivel a jelenségek nem nagyon sikerültek a laborba, akkor találták ki a fényképezést, ami sikerült is, hiszen a legtöbb amatőr sem szokott vele felsülni és hamar megtalálták a "szellemet".

Ha valakit érdekel a téma, keressen az interneten a "ghost hunting" -ra, egy rakás linket fog találni, temérdek fényképpel.

Előzmény: Törölt nick (17)