Tiborc Creative Commons License 2000.08.28 0 0 30

Kedves rezső!

Elgondolkodtam, mi vezethetett ehhez a szégyenletes naphoz, amelyet megfelelően elhallgatnak, illetve kellő taktikai ellentámadásokkal fognak semlegesíteni.
Mindig az előzményeket keresem, kétely esetén a történelmi archívumhoz fordulok. Nekem nem állítják össze az anyagomat, nem készít fel a titkosszolgálat, a moderátorok mondhatják, hogy „off topic” vagyok, mégis SZVSZ az ehhez a naphoz vezető út egyik jelentős hibáját még a Németh-kormány előtti korszakban tetten érték, elsimították.
Annak idején bátor cikkeknek tartottam ezeket, hittem a változásban. Tévedtem, ma semmivel nem tartunk előbb. Csak szavak voltak, tettek nélkül.
A súlyos szavak elrepültek, eredményük nem lett. Mintha ma történt volna, hiába, a sameszok nem változtak.

Az első hír, idézem:
„1988. szeptember 27. kedd - (MTI)
A népi ellenőrzés bejelentés alapján megvizsgálta a Pénzügyminisztérium 18 dolgozójának Budapest, XII. kerület Lóránt utcai, 1985-ben kezdődött lakásépítésének körülményeit. Az OTP beruházásban megvalósított lakásokat a többségében vezetőállású dolgozók messzemenő támogatással vették meg 1,8 - 2,7 millió forintért. A telek árát a belső és külső közművesítés, a térvilágítás, a kert kialakítás költségei alapján határozták meg, aminek csaknem egynegyedét a minisztérium magára vállalta. A lakásépítés szervezői az OTP nevében hirdettek versenypályázatot, majd vállalták, hogy megteremtik a fővállalkozás jogi feltételeit. A kivitelező a 80 százalékos fővállalkozói előleg ellenére is 10 millió forintos veszteséggel fejezte be az építkezést.
A központi népi ellenőrzési bizottság a Pénzügyminisztérium vezetésével együttműködve állást foglalt abban, hogy a jogi kérdések tisztázására a bírói és az ügyészi szerveket kéri fel. Kezdeményezi elmarasztalhatók-e jogszabálysértésben, a KNEB elnöke gazdasági bírság-indítványt tesz, amelynek keretében tisztázható, hogy a kivitelezőnek milyen előnyt jelentett a fővállalkozói szerződés.
A Központi Népi Ellenőrzési Bizottság kezdeményezte, hogy a pénzügyminiszter az ügyben felelős személyeket fegyelmileg vonja felelősségre, intézkedjen a közművesítési költségek behajtásáról, vizsgáltassa felül a tárca lakásépítési alapjának képzési és támogatási gyakorlatát.”
Népi bölcsesség:” Teheti, magyar állam fizeti!”
Folytatása következik.
Tiborc

Előzmény: rezső (29)