bogyó Creative Commons License 2000.08.21 0 0 36
Kedves HoD,

írod, hogy:

Ebben az országban elég sokan a tradicionális metafizikáról úgy hallottak először, hogy ebben LA-nak szerepe volt (értem ezalatt, hogy sok tanulmány, a témához kapcsolódó könyv is az ő közreműködésével került kiadásra). Ezt igen fontosnak tartom, és emiatt becsülöm is LA-t.

Ha ez igaz, sokkal nagyobb LA felelőssége. Összemosódik a tanár, a mester és a "pap" szerepköre, nem a "rend" felé mozdul az egész, hanem a káosz felé.

Mégegyszer, a metafizikáról, és tárgyáról, az abszolútról szóló irományokkal, a róla elhangzott mondatokkal jelen pillanatban nem akarok vitatkozni, nem is tudnék (talán). Nem kívánok személyeskedni sem, elnézést, ha elhagyta ilyesmi a billentyűzetemet.

De azt látom, hogy minél távolabb kerül LA a "központtól", annál több a hiba fejtegetéseiben. A politológia már nagyon távol van, és nagyon sok a hiba benne. A legdurvább, amit hallottam, hogy a politika a metafizikai megvalósítás egy útja... És hogy az apolitikus magatartás csak akkor elfogadható, ha az ember már politikailag állást foglalt.

Ugyanaz a hiba lelhető fel több helyen is LA érvelésében: pl. a metafizikából levezethető a tradíció. A tradícióból levezethető a kasztrendszer/birodalmi eszme. A birodalmi eszméből levezethető a jobboldalizmus (ultradextro-conservativismus :-) ) Ebből (kis buktatókkal) levezetheő, hogy Szálasi jó faszi volt, az 1848-as forradalom baloldali. Csavar: Szálasit tisztelni egy metafizikai beálítottságú embernek kötelező. Nem vettük persze figyelembe, hogy egyre távolabb kerültünk az abszolúttól, a levezetési sorban felhasznált igazságok jobbára történelmi tények, esetleg azoknak bizonyos aspektusai, önkényesen kiválasztva, nem beszélve az emberi hibalehetőségekről.

Nem szerencsés jobboldalinak nevezni, főleg nem szélső-jobboldalnak egy politikai irányzatot, mert ennek a szónak vannak már rögzült, negatív jelentéstartalmai. Van a Kard-Kereszt-Korona szövetségben egy olyan mondat, hogy "nem hagyhatjuk, hogy a Pán-Európai eszmét a közelketről Amricába (!!!) kivándorolt szabadkőművesek határozzák meg". Ebben egy paroiásabb zsidó antiszemitizmust is felfedezhet, ami aztán igazán nagyon távol van az Abszolúttól.

S ha ez összekombináljuk azzal, hogy mindenki hülye, antitradicionális, hazudik (pl. állítólag Lama Ole Nydhal 5 perc alatt beavat 2000 forintért), stb. akkor fasza kis gondolati ketrecben találjuk magunkat, amiből nincs kitörés, nincs ellentmondás, minden kivezető út el van zárva.

Ez az én bajom, és amikor hitelességet kérdőjeleztem meg, ezekre gondoltam.

Előzmény: HoD (32)