vámmentesss Creative Commons License 21 órája 0 0 33596

Még mindig nem érted azt, amit pedig most is leírtam neked pl. a Jakab 3.15-17. alapján.

1. Egy dolog az, ha egy véleményt, tanítást nevez valaki démoni sugallatnak, ahogyan ezt teszi Jakab itt, vagy  pl. Pál is az 1. Tim. 4 elején. De ez csak a tanításra, véleményre vonatkozik és nem magára a személy egészére, aki azt kimondja, érted? 

2. A gond akkor kezdődik, ha magát a tévtanítást terjesztőt nevezed egy az egyben démoninak, sátáninak, az ördög atyától valónak olyankor, amikor csak a tanításainak egy kis része tévelygés.

3. Vannak persze olyan személyek is, akik valóban egy az egyben a sátán üzenetét képviselik, őket joggal lehet sátáni, gonosz, az ördög atyától való személyeknek nevezni.

Én az 1. pontban leírt álláspontot képviseltem feléd is, és képviselem olyanok felé is, akiknek nem értettem egyet a véleményével, lévén az eltérő vélemények közül nem lehet kettő igaz egy kérdés kapcsán, emiatt minimum az egyik, vagy akár mindkettő vagy emberi elme találmánya, vagy démoni sugallat, tanítás.

Te azonban engem a 3. pontba sorolsz, azaz egy az egyben, mint embert mondasz engem az ördögtől valónak, s nem csupán egyes véleményeimet nevezed annak.

Ez a különbség kettőnk között.

Előzmény: híg ember (33590)