Törölt nick Creative Commons License 2000.08.13 0 0 29
Mijó!

1./ Szeretnélek megnyugtatni, hogy semmiféle érdekem sem a kábel TV-ben sem a a bajavaros.hu-ban nem volt, nincs és nem is lesz.

2./ Nagyra becsülöm azt a tevékenységet amit a "gyakorlati demokrácia" terén teszel, de én a saját utamat járom s ha segitesz ebben megköszönönöm ha nem akkor nem foglak ezért mínősíteni.

3./ Valóban az idei utazások sok tekintetben megváltoztatták a véleményemet sok kérdésben. Ha esetleg kiváncsi miben személyes beszélgetésen szívesen elmondom ezeket, ha nem vagy rá kiváncsi az sem baj, én biztos nem leszek ettől kevesebb, de különösen "rosszabb"!

4./ Ma a hatalomba levők mellébeszélnek amikor demokráciáról, nyílvánosságról, emberi szabadságról van szó és ebből a szempontból a Márfai Péter barátunk sem kivétel. Ő pontosan tudja, hogy én mit mondok, amikor a kábel TV-ről mint potenciális lehetőségről beszélek. Ő ha akarná mondhatná, hogy "igen ez fontos városi-lakossági érdek, ezért küzdeni fogok érte", de nem teszi, mert tudja mi történik a háttérben és kinek /neki/ mi az érdeke, ami nem biztos, hogy jó, ha ezek a dologok mindenki számára átláthatóak lennének.
Ezért az a nagy hókusz-pókusz a képviseleti demokráciáról.
Már számomra is világos, hogy az egész tanácsadótestületesdinek sem volt semmi köze a demokráciához, viszont jópofi dolog volt a takaródzáshoz. Sajnos ehhez én is aszisztáltam, mert azt hittem, hogy ..., pedig csak balf... voltam/voltunk. Mindezeket azért is mondhatom, mert azóta senkinek nem volt fontos, hogy bármit is mondjon nekünk az egész üggyel kapcsolatban. Kicsit szarul érzem magam ezek miatt, mert én biztam a Széll Péterben is. Sajnos naiv voltam és ezt most őszintén elismerem!
Tévedtem, eszköz voltunk a hatalom kezében!

Pont ezek a dolgok mondatják velem, hogy nem igazán bizom a politikusokban, mert csak az érdek fontos ami az ő érdekük pl: saját tiszteletdíjuk.

Márfai Péter arra a kérdésre természetesen nem válaszolt, hogy Veránka után kevesebb vagy több lesz a tiszteletdíja a képviselőknek, de hát mások is voltak ott!

A bizalom nagy dolog és azt el is lehet vesziteni!

Z.

Előzmény: Mijo (25)