llang-ilang Creative Commons License 2 napja -1 1 5819

"Amikor a törvényt kell értelmeznie, és ítélkeznie kell, akkor ne igyon bort, erre vonatkozik az anutája tanácsa, érted?"

Én nem értem.

Hát nem arrol volt szó hogy egy kis alkohol erősiti a kognitiv funkciókat?? Miért nem inkább bátoritja hogy igyon egy kis bort ha attol okosabb/erősebb/vidámabb lesz a király és jobb-nagyobb igazságot tud tenni az itéletében?

Amugy meg csak a birói jogkör gyakorlásában a peres eljárások során szükséges a helyes erkölcsi mérce és éleslátás? És csak a birónak vagy királynak, munkaidőn kivül már nem?

Te a keresztényi életvitelt  valamiféle szolgálati időnek tekinted, aztán néha ledobod a "hivatalt" és kiereszted a gőzt? 

Ezt se értem én:

3Móz 10,9 Bort és szeszes italt ne igyatok te és a te fiaid veled, mikor bementek a gyülekezet sátorába, hogy meg ne haljatok. Örökkévaló rendtartás legyen ez a ti nemzetségeitekben

Hát nem akarja az Ur hogy  jobban végezzék a munkát egy kis borral élesitve az elmét? Vagy  nem akarja hogy fényesebb legyen az orcájuk?

Még egy pohárkával sem engedi? De miért? Egy pohárkátol még nem lesz vörös a lévita szeme.

Hát jo...

Amugy meg az ujszövetségben a kereszténység általában az egyetemes papság elvét vallja (1Pt 2,9 vigyázz-metafora) ugymond állandoan szolgálatban vagyunk és minden helyzetben szükséges a lehető legélesebb elme megörzése, hogy el ne felejtkezzünk jórol/rosszrol vagy valamely nyomorult igazságárol

Előzmény: vámmentesss (5809)