"Amikor a törvényt kell értelmeznie, és ítélkeznie kell, akkor ne igyon bort, erre vonatkozik az anutája tanácsa, érted?"
Én nem értem.
Hát nem arrol volt szó hogy egy kis alkohol erősiti a kognitiv funkciókat?? Miért nem inkább bátoritja hogy igyon egy kis bort ha attol okosabb/erősebb/vidámabb lesz a király és jobb-nagyobb igazságot tud tenni az itéletében?
Amugy meg csak a birói jogkör gyakorlásában a peres eljárások során szükséges a helyes erkölcsi mérce és éleslátás? És csak a birónak vagy királynak, munkaidőn kivül már nem?
Te a keresztényi életvitelt valamiféle szolgálati időnek tekinted, aztán néha ledobod a "hivatalt" és kiereszted a gőzt?
Ezt se értem én:
3Móz 10,9 Bort és szeszes italt ne igyatok te és a te fiaid veled, mikor bementek a gyülekezet sátorába, hogy meg ne haljatok. Örökkévaló rendtartás legyen ez a ti nemzetségeitekben
Hát nem akarja az Ur hogy jobban végezzék a munkát egy kis borral élesitve az elmét? Vagy nem akarja hogy fényesebb legyen az orcájuk?
Még egy pohárkával sem engedi? De miért? Egy pohárkátol még nem lesz vörös a lévita szeme.
Hát jo...
Amugy meg az ujszövetségben a kereszténység általában az egyetemes papság elvét vallja (1Pt 2,9 vigyázz-metafora) ugymond állandoan szolgálatban vagyunk és minden helyzetben szükséges a lehető legélesebb elme megörzése, hogy el ne felejtkezzünk jórol/rosszrol vagy valamely nyomorult igazságárol