Viccesen írtam az összediznizést, de csak félig.
(Szokás csak K. Kennedy-t ekézni, hogy az ő bűne az egész, de ha belegondolunk, a Disney akármit is vásárolt fel azóta, nem lehet, hogy "lélekben" maradt egy gyerekeknek rajzfilmet gyártó, majd remake-elő cég, és akkor miért vár az ember mást tőlük, ha horrorhoz nyúlnak?)
A régi rajongók nem hiszem, hogy a vörös vért hiányolják, ez tudható is volt már a trailerekből, hogy nem lesz, hanem a franchise alapérzetét, hogy valami félelmetes, nem emberi, felfoghatatlan fenyegetéssel nézünk szembe, amit egyébként nem is minden későbbi Predator film tudott jól hozni, de legalább törekedett rá. Ehelyett kapunk egy inkább Csubi-Thripio párost, akik egymást trollkodják - de még nem láttam csak a trailerek/kritikák alapján mondom - szóval ettől még lehet marha jó buddy/akciófilm, és értékelem, hogy próbál újat mutatni. De akkor vajon az ilyen kreatív emberek disney mennyiségű pénzzel miért nem nyitnak egy új franchise-t? Hát mert így tudják széles tömegeknek eladni. Dettó ugyanez történt az Alien: Earth-al, háziállat és beszélgető xenó, Pán Péter, stb. Szerintem a Badlands és az Alien: Earth is működött volna a franchise-on kívül is, csak hát mindkettőhöz kellett az ismert jelmez, hogy eladható legyen.
Az is igaz persze, hogy nem lehet a végtelenségig folytatni ezt az alapsztorit, de pont a Prey bizonyítja, hogy volt még ebben is szufla. Egyébként az is lehet, hogy egyszerűen akik láttuk gyerekként/fiatalként ezeket a régi alapfilmeket, nem gondoltunk bele vagy nem tartottuk fontosnak olyan részleteket, hogy milyen más alien szomszédai vannak a xenónak, vagy éppen azzal, hogy milyen a ragadozó családi élete a szülőbolygóján. De ahogy telt az idő, valaki úgy érezte, hogy ezzel is foglalkozni kell :)
Persze azért majd megnézem, és lehet, hogy valamennyire tetszeni is fog, de őszintén szólva a Gyilkosok gyilkosát sokkal szívesebben megnéztem volna élőszereplős film(ek)ként, vagy soriként.