Kitten Creative Commons License 2000.07.30 0 0 19
Csiga?
Also, épp 1 hónappal ezelőtt volt szerencsém Rábafüzessel átellenben eltölteni 5 kiváló napot.
A hely s körzet neve Therme Loipersdorf,...
hááát... Valamikor olaj utáni próbafúrásokat végeztek ott, de csak semmire sem jó termálvizet találtak.
Tehetségtelen osztrák szomszédaink úgy hozták helyre a kudarcot, (mitől ilyen sötét ez a képernyő?) hogy nagysietve felépítettek 3 szállodakomplexumot, s kisütötték, mily izgi is lenne az ölükbe hullott balszerencsét szemináriumozó-rekreáló-gyógyulgató-fürdőzgető központtá alakítani. S lőn.
Számtalan medence strandolásra, még több gyógyfürdőzésre, szabadtéri és fedett, a legkülönfélébb attrakciókkal (ez volt felsorolhatatlan variációjú buzgárok hivatalos neve), sportolási és testszépítési lehetőségek milliónyi változata; s persze, szaunák.
Hagyományos "szárazgőz", 9o%-os páratartalmú gőzfürcsi, görög szauna, római szauna, illatfelhők, (jég)hidegvizes medence, jacuzzi(k), pihenőtermek, (az étteremben osztrák élőzene, attól is kivert a víz), mindenre nem is tudtunk sort keríteni.
"Jólnevelt" kultúrember módjára kerestük bőszen a nyakkendős szaunát, s meg is próbáltuk a fent említetteket így birtokba venni, de a jelenlevők úgy néztek ránk, mintha legalábbis mi mondattuk volna le Haidert. Mit volt mit tenni,Rómában mint a rómaiak, kicsomagoltuk magunkat, s ami belefért, kipróbáltuk. Íze, hm, az tényleg van, nagyon kellemes volt nackt fel-alá grasszálni.
Közben bosszúsan azon morfondíroztam, hogy ugyan szülőhelyem környékén is találtak kiváló termálvizeket, de valahogy sosem sikerült erre a szintre eljutni (sem kultúrában, sem infrasrtuktúrában, hogy a kiszolgálást szóba se hozzam), pedig meglehetős távolságból özönlik a turistahad, hogy élvezze a gyógyvizeket. Állandó vita, hogy kié ez az egész, a bevételeket, gondolom, jó magyar szokás szerint "lé-nyúlják", fejlesztés csak szőrmentén, az is főképp magántőkéből. Pedig (tudom) Sopron környékén van (lenne) pénz.
Ausztriát nagyon élveztem, s nekem, vízbolondnak a házi helyzet eléggé elszomorító
Kösz a biztatást

Kitten

Előzmény: AmBesten (18)