Zellem Estelen Creative Commons License 2025.07.12 -1 0 204086

Aha!

Úgy érted, magukban a tanárok azt feltételezték rólad, hogy kötésed, protekciód van a pártfunkci felé.

Így hihetőnek tűnik a rinyálásuk.

Megtisztelő, hogy sokat gondolkozol rólam:-)

Viszont nehezen értheted, hogy a mostani gondolkozásomban nem játszik szerepet a "hívői múltam".

Vagyis hiába kereszteltek meg, hiába járattak hittanra, majd csináltak belőlem elsőáldozót, mivel az ismereteim felülírták amivel oltottak.

Igaz, volt a hittanon is pár konfliktusom az esperessel aki tartotta a homályosító óráit, mert a kérdéseim megválaszolása helyett folyton letorkolt.

Nekem már akkor erősen kilógott a lóláb a Biblia kapcsán, hogy "mesével" állok szembe.

Hiszen u.akkor olvastam el a görögök mitológiáját is, így a faunok, nimfák világa adott volt az angyalok, arkangyalok, kerubok összehasonlításához.

Felsősként már szabotáltam a miséket is, sokszor inkább a mozi matinéján kötöttem ki.

12 éves koromtól meg sem a nagyszüleim, sem a szüleim nyomására nem mentem többet templomba.

Teljesen szétnyílt az olló az ismereteim és a katolikus tanítások között. Már én térítettem el el családot, vitáztam a felmenőimmel:-)

Ráadásul már gyerekként volt egy jó fej katolikus pap, Aki nekem CSAK "Laci bácsi" volt, akivel szintén ütköztethettem a nézeteimet. Az sokat csiszolt a meglátásaimon, de éppen az ellenkező irányba, mint ahogy Laci bácsi remélte volna.

Később is volt két pap, akikkel barátkoztam, az egyikük a nejem volt gimis osztálytársnőjét vette feleségül, kiugrott a reverendából. Vele nem is igen hit vitáztam, teljesen világi dolgokról, politikáról és gazdaságról cseréltünk inkább eszmét.

Szvsz, amikor nekem jössz itt az Újszövivel, az nekem hasonló, mintha Petőfi alapján győzködnél a Tündérországról, meg ha a sírról szakított rózsát az Élet tavának vizébe dobnám, akkor inkarnálódna a sír tulajdonosa.

Amikor írod nekem, hogy "ezért te abba a csoportba tartozhatsz majd,akik nem ismerték meg az Úr Jézust, mégis áldottak lehetnek." csak mosolyogni tudok:-)

Mint amikor a tenyeremből jósolják, hogy miféle dolgoknak nézek elébe, vagy meddig fogok élni, az pont akkora súllyal esik latba:-O:-P

Hihetetlen miként vagy képes egy mítoszt valósnak vélni.

Előzmény: Leslie07 (204081)