fargo Creative Commons License 1999.01.29 0 0 3
Nem is tudom miért, de nekem az a fixa ideám, hogy a hatalmasok már régen tisztában vannak azzal, hogy a Marson volt élet, hogy lehetséges visszaállítani az emberi léthez szükséges körülményeket, és hogy ezt a folyamatot már meg is tervezték és jó elôre ütemezve is van.

Én úgy tudom, hogy az elsô Mars-expedíciót 2004 és 2012 között tervezik. Ezért is épül az Alfa Űrbázis: itt fogják összerakni és útra indítani az űrhajót.

Aztán 2050 körül meg kezdôdik a kolonializálás.

Az egyik levlistán volt egy fickó, aki a NASA-nál dolgozott valaha, ô mesélt ezekrôl a lehetôségekrôl. Azt is mondta, hogy szerinte a Földet már leírták, nem is nagyon törekednek a környezet / természet megôrzésére, évszázados távlatokban a kiváltságos kevesek Marsi luxustelepeinek ellátó-bolygója szerepét szánják neki.

Persze ez már inkább fikció, lehet, hogy túl sok témába vágó regényt olvastam.

Ja, tényleg, ismeri valaki Ludvik Soucek ilyen témájú könyveit? A Vak madarak titka / Az ôsi lovagi jel / meg még volt egy harmadik is, nem jut eszembe a címe. Mindenesetre a legkedvesebb ifjúkori olvasmányaim voltak, baromi jó könyvek, kis szocreál beütéssel...