purplerain11 Creative Commons License 2000.07.11 0 0 126
Igen, Singapurban diktatúra van mindazok ellen, akik törvénybe ütköző dolgot cselekszenek. Ezek nem politikaiak, hanem leginkább a társadalmi együttélés szabályai ellen vétők.
Például:
Utcai szemetelés = azonnali letartóztatás. Első esetben 300 Dollár pénzbüntetés, másodikban 500 dollár. Harmadik esetben az illetőnek rendőri felügyelettel nagyközönség előtt a teljes utcát fel kell sepernie.
A rágógumi tényleg tilos, mert úgy tartják, hogy nagyobb kárt okoz a hulladéka, mint a rágógumizók öröme.
A talált tárgyakat tényleg nem viszik el. Egyik közeli ismerősöm a singapuri HÉVen felejtette az aktatáskáját és másnap kiment ugyanazon HÉVhez és ugyanúgy ott volt a csomagtartón, pénzzel, mindennel együtt.
Az SZJA 3 %, szinte alig van adócsaló. A háromgyerekesnek semmilyen személyi jövedelemadója nincs. Az Áfa is igen alacsony, kivéve a gépkocsikra, amikre az itteninél sokkal nagyobb adó van. EGy Ford Focus könnyen belekerül százezer dollárba. Igen drága hozzá a forgalmi engedély, amiért külön kell fizetni. Ezután még úthasználati díj is van, elektronikusan emelik le a hitelkártyádról, ahányszor áthajtasz az úton levő kapuk alatt.
Most pedig nyilvánvaló, hogy miért volt jogos a 10 botütés annak aki, az autókat összekarcolta: igen nagy vagyont tett tönkre, rongált meg.
Emellett: a singapuri állam nagyon segíti vállalkozó polgárait. Ha Te befektetsz, az állam, segítőleg befektet a Te vállalkozásodba (kisebbségben maradva). Emellett biztosít ipari parkokat, infrastuktúrát sb.
A kábítószert akár halállal büntettik. Nincs is kábítózás a szigeten.
Mjg az ugyancsak kinai többségü Hong Kongra , de különösen az egyébként igen fejlődő környező kinai részekre a kosz és a kultúrálatlanság a jellemző, a singapuri vezetés az ugyanolyan kinai többségü városban, diktatúrával vagy inkább zéró toleranciával, de kulturembereket faragott a lakosságból.

Veled ellentétben én szeretnék egy ilyen országban élni. Csak ilyenben szeretnék.

Előzmény: Bimbum (124)