TaXiN Creative Commons License 2000.07.07 0 0 100
Hmmm...

Mennyibe is kerul egy PC ? 75 ezer Ft.
Ezen a gepen elmegy a MicroSoft Myth2 for Linux is :-)

Mindezen meg lehet tanulni a
szovegszerkesztest: WP8, StarOffice, stb
tablazatkezelest: WingzPro, StarOffice stb
netezest
Vannak ingyenes es jo CAD, meg rajzolo progik is. SolidEdge, QCad, Gimp stb.

De magunk kozott vagyunk - a fizetos progik is megszerezhetok ingyen :-)

Tehat - jelenleg annak nincs amitogepe, aki NEM AKAR otthonra gepet. Illetve semmit meg nem tesz
azert, hogy legyen.

Miert ? Mert bamulja a cegnel eleget, vagy mert kvara nem erdekli. Az elso reteg nem erdekes. Ha a ceg azt akarja, hogy
okosodjon, akkor jarassa tanfolyamra - nekem pl kotelezoen el kell vegeznem egy ECDL tanfolyamot.

OFF: a ceg vezetosege a SZAMALK-ot kerte fel, hogy vegezzen jogtisztasagi vizsgalatot - mire szamitanak ? A SZAMALK-osoknak hiaba adnak egy rakas penzt a zsebukbe nem fognak a 4 Office melle egy otodiket _talalni_
A szep az egeszben, hogy a szambavetel az _en_ !!! feladatom "pontatlan szambavetel ... szemelyre szolo jogi es
anyagi kovetkezmenyekkel jarhat" Mindezt ugyanaznap kaptam kezhez. Mostanra lecsillapult a kezremegesem. Most jut eszembe. A mult honapban lejart a szerzodesem...

A tanfolyamnal tartottam - ha azt kevesnek iteli meg a ceg vezetese, akkor adhat is a felhasznalonak otthonra egy gepet. Ha meg ervenyben van az a licens akkor azon a gepen jogtisztan lehet futtatni a ceg Office progijat. Egyebkent egyre nagyobb tomegben indul be itt is a selejtezes. A regi gepeket ingyen oda lahet adni annak aki hajlando elvinni :-)

Ha az alapveto amitastechnika elterjesztese a cel, akkor Ha az alapveto amitastechnika elterjesztese a cel, akkor a megcelzott reteg az amelyik

-szegeny
-olyan beosztasban dolgozik ahol nincsennek szamitogepek
ez kb azt jelenti, hogy kepzetlen ????

takaritono stb. Namost mekkora megterulesi idovel dolgoznak egy kozteruletfenntarto, ejjelior, teglagyari segedmunkas eseten ???

Ilyen embereknek felesleges gepet adni, es mivel fizetni kell a gepert ezek az emberek nem is fognak gephez jutni.
-A kerdes csak az, hogy mi lesz a gyerekeikkel ? Mert sajnos a legokosabb gyerekek akarhol megszulethetnek, es ha van egy 40/60 %-ban szetszakadt tarsadalmunk akkor az okos gyerekeknek, ha nem is a teljes 60%-at elveszitjuk, de 30-at mindenkepp.
Kellenek egyaltalan okos gyerekek ? Vagy burokratak kellenek ?

Tkp kiket is erint a program ?
-hajlando kifizetni egy szamitogep aranak 50% es a MS programok aranak X %-at. (Nem elfeledni, hogy az allam tobb milliardot fizetett a MS-nek, azert, hogy 2 evig olcsobban vehessen MS programokat bizonyos celra.)

Hmmm mi lenne, ha en is befizetnek egy ilyen PC-re, az ar 2/3 -aert eladnam, illetve el sem vinnem a cegtol akitol "veszem"

Tkp nem ertem miert kell Markas IA32 gepet venni. Miert nem jo egy Maci ? Azon is fut a Win98 - emulatorbol, illetve nativ MS Office alkalmazasok is vannak ra...

Amin gundolkozok meg - az _biztos_, hogy ha nem jogtisztan - vagy LinuxOS noname geppel tamogatas nelkul veszem meg a rencert, nem kerul sokkal tobbe mint tamogatassal, de MS progikkal es HP vagy Compaq gephez jutok hozza.

Azert kiadni 60 milliard Ft-ot, hogy felfusson a HP PC eladasa, es egy rakas MS Offife legyen a lakasokban ? Es miert beszel mindenki Office-rol ? Mi a baj az MS Works-el ?
A rongyrázástól eltekintve.