Dömper Creative Commons License 2000.07.02 0 0 19
Kedves Gábor!

Thomson ügyben nem igazán tudok nyilatkozni, mert nem hallottam erről a típusról, viszont az általad említett típusú SONY TV-m van jómagamnak is.

Kb 1 éve van meg, ezalatt 0 meghibásodás történt rajta.

Kép: kegyetlenül jó, színei a Trinitronos tévéktől megszokottan elég élénkek. A digitális zajcsökkentő nálam jól vizsgázott, elég jól észrevehető a minőségjavulás.

Hangjáról csak korlátozottan tudok nyilatkoznui, mert bár a TV maga NICAM/A2-t tud, de a kábelhálózaton (UPC) nálunk még nincs Nicsam adás csupán normál sztereó. Ebben a módban is tetszik a hangja, bár az A2 korlátauból adódóan nagy hangerőn (erősítőn keresztül) kicsit zajos.

TUNER: 99 csatorna fér bele, ami jelenleg több mint elég, hangolás OSD-n keresztül történik, az eltárolt programok sorrendjét bármikor variálhatod.
Egyéb szolgáltatások:
képfagyasztás - ha sokat akaros zámbó Jimmyt nézni, akkor péntekente kimerevítheted őt, de szerintem ez az a funkció, amit nyugodtan lehetne nélkülözni.
PIP- Na ez egy jó dolog. Egyetlen hátánya, hogy egytuneres, tehát igazi használatához kell valami külső jelforrás, pl. videomagnó.

Távirányító: elég jó, a rajta lévő kis joystickkel az egész programozást végig tudod vezetni. Rajta vannak ezenkívül még a szükséges gombok egy sony video alapszintű irányításához.

Csatlakozások:
3 SCART hátul,melyek közül az egyik átirányítható az előlapon lévő bemenetre.
2 RCA (bal, jobb hátul)

Teletext: Na igen, nem rossz, de beleférhetett volna a sony 500 oldal memóriás teletext kártyája is. Ehelyett, ha jól emléxem 5 oldalt tud megjegyezni, ezen kívül indexeli a következő lapokat, tehát ha a 101-es oldalt nézed, de nincs 102-es, akkor léptetésre a 103-ra ugrik, illetve az kezdi keresi. Időkód, nagyítás, felfedés egy kicsit neházkes, mert az is a menüből történik.

Mindent összevetve elég jó TV, asszem, ha most vennék Tv-t, most is ilyet vennék.

Üdv

Dömper