Vapor53.898 Creative Commons License 2024.12.12 0 0 11831

November elején a nagy részét megcsináltam a dupla retortának, de aztán elengedtem, egyelőre. Ugye el akartam kerülni a kukta tetőbe forrasztást, mert féltem, hogy ki-be szereléskor idővel elválik a forrasztás + a hosszú bemenő cső miatt nem tudom a tetőt ki-be szerelni.  Így aztán oldalról jönnek be  a csövek.

Na mind1, végül is ez lett vesztem. 

A kukta peremében belül van ugye a gumi tömítés, amit nem tudtam kiszedni forrasztás előtt, (szinte) rá van peremezve a lemezszél. Gondoltam, hogy forrasztás előtt letakarom agyaggal, hogy ne érje hő, de lustaságból ezt kihagytam.

Lusta, hanyag emberek, mint én, főleg ha nincs "szépérzékük" sose álljanak neki forrasztani, mert a forrasztás "azonnal büntet", minden apró hibát, nemtörődömséget, előkészítés hiányt sokszorosan visszafizet... 

Vigyáztam rá, de az egyik tömítést csak elégettem... Vettem hozzá tömítést, de mire beraktam, vérhólyagok lettek a kezemen.. a vége az lett, hogy fogóval szépen kihajlítottam a kukta lemez-peremet és úgy raktam be az új tömítést... így meg persze a visszapattanó kukta tető nem tömít jól :) édesistenem.. 

Aztán láttam, hogy gyárilag ezeken a rugalmas kukta tetőkön milyen egy nulla alumínium tömítések vannak a szelepeknél és hogy oda is ki kell találjak valamit (pl hőmérő csatlakozás, vagy nyomásmérő óra csatlakozás vagy csak egyszerűen bedugózni). egyelőre elengettem az egészet, majd ha lesz türelmem hozzá, folytatom..

Előzmény: barbárállat (11830)