November elején a nagy részét megcsináltam a dupla retortának, de aztán elengedtem, egyelőre. Ugye el akartam kerülni a kukta tetőbe forrasztást, mert féltem, hogy ki-be szereléskor idővel elválik a forrasztás + a hosszú bemenő cső miatt nem tudom a tetőt ki-be szerelni. Így aztán oldalról jönnek be a csövek.
Na mind1, végül is ez lett vesztem.
A kukta peremében belül van ugye a gumi tömítés, amit nem tudtam kiszedni forrasztás előtt, (szinte) rá van peremezve a lemezszél. Gondoltam, hogy forrasztás előtt letakarom agyaggal, hogy ne érje hő, de lustaságból ezt kihagytam.
Lusta, hanyag emberek, mint én, főleg ha nincs "szépérzékük" sose álljanak neki forrasztani, mert a forrasztás "azonnal büntet", minden apró hibát, nemtörődömséget, előkészítés hiányt sokszorosan visszafizet...
Vigyáztam rá, de az egyik tömítést csak elégettem... Vettem hozzá tömítést, de mire beraktam, vérhólyagok lettek a kezemen.. a vége az lett, hogy fogóval szépen kihajlítottam a kukta lemez-peremet és úgy raktam be az új tömítést... így meg persze a visszapattanó kukta tető nem tömít jól :) édesistenem..
Aztán láttam, hogy gyárilag ezeken a rugalmas kukta tetőkön milyen egy nulla alumínium tömítések vannak a szelepeknél és hogy oda is ki kell találjak valamit (pl hőmérő csatlakozás, vagy nyomásmérő óra csatlakozás vagy csak egyszerűen bedugózni). egyelőre elengettem az egészet, majd ha lesz türelmem hozzá, folytatom..