jbaal Creative Commons License 2024.05.10 0 7 4843

Az tény, hogy az átmenő autóforgalom baromi idegesítő. Amíg csak folyamatos susogás van, az nem gond (bár van, akit éppen ezek a monoton, folyamatos zajok zavarnak, de engem speciel baromira nem).

De azzal együtt jön a szirénázó mentő, hülyemotoros, sportkipufogós gyorsulási versenyek és egyebek. Na az marha idegesítő, mert bármikor előfordulhat és azonnal kizökkenti az embert az alvásból. Zárt ablak mellett meg éljen a franc. Max. akkor, ha van egy olyan szellőztetőrendszered, ami folyamatosan friss levegőt juttat a lakásba és hűteni is tud. A szokásos lakossági klímák nem ilyenek, azok csak a belső használt levegőt hűtik és keringetik. Sokan ezt sem tudják.

Ezért enm értem az ilyen "ablakszigetelési programokat" soha, mert egy normális műanyag ablak már így is kiszűri a zajt. De a baj azzal van, hogy így nem kapsz friss levegőt. Az alváshoz is kell a friss levegő, sokan azért alszanak szarul, mert este az utolsó mozdulatuk az, hogy bezárják az ablakot. Hát azt maximum akkor, ha valóban hideg van kint és amúgy is huzatos a szoba.

 

Aki azért reklamál, mert a negyedórás parasztavkítással szemben reálisan félóránként elsuhan egy-egy Flirt mindkét irányba, de közben nem zavarja a Nagykőrösi úton haladó buszcsorda, mentő, szakadt lyukas kipufogós bontószökevény Suzuki és egyebek, az hülye.

Előzmény: bad will hunting (4840)